Top 10 Wintersport apps

Even de sneeuwhoogte checken, de weersvoorspelling bekijken of je afdaling meten. Er zijn allerlei wintersport apps voor smartphones beschikbaar. De favoriete wintersport apps van de ANWB vind je hieronder.

Ski Tracks

Meet zonder data te gebruiken hoe lang je over een afdaling deed en bekijk je maximale snelheid. Bekijk op de (satelliet) kaart je parcours. Aan het einde van de dag kun je alles herbeleven met de optie afspelen. Foto's worden automatisch op de juiste geografische plaats opgeslagen. Verkrijgbaar in de App Store (€ 1,09) en Google Play Store (€ 0,95).

Skiinfo

Sneeuwhoogtes, webcams en weersverwachting van meer dan 2000 skigebieden. En zoek je de beste sneeuw? Dan laat je de app je waarschuwen als er een verse laag is gevallen in jouw favoriete wintersportgebied. De app is gratis beschikbaar in Google Play Store en App Store.

First Tracks

Deze app is niet bedoeld voor als je voor het eerst gaat skiën. De app van Helly Hansen stelt je in staat twee wekkers te zetten. Eén voor als er ’s nachts geen sneeuw gevallen is en je dus prima wat later kunt opstaan en één wekker die al vroeg op de ochtend gaat wanneer het ’s nachts goed gesneeuwd heeft. Handig! Zo ben je als een van de eersten bij de verse sneeuw. De app is gratis in de Google Play Store en App Store.

SnowSafe

SnowSafe is ontwikkeld omdat wintersporten soms gevaarlijk kan zijn door lawines. De gratis app laat in één oogopslag zien waar er lawinegevaar is en hoe groot dat risico is. Hij is helaas (nog) niet in veel landen te gebruiken. Verkrijgbaar in de App Store en in de Google Play Store.

iSKI Austria

Dé ski-app voor Oostenrijk. In deze app vind je gratis informatie over de status van de skiresorts en skiliften. De weersverwachting wordt weergegeven. Ook kun je sportwinkels vinden en skischolen waarbij de mogelijkheid tot reserveren bestaat. Daarnaast staan er aanbevelingen voor hotels en restaurants en meer... Verkrijgbaar in de App Store en in de Google Play Store.

Bergfex/Ski

Met deze app heb je de meest populaire skigebieden in de Alpen op je smartphone. Je vindt daarbij actuele weer- en sneeuwgegevens voor de meeste skigebieden in Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland. Gratis beschikbaar in de Google Play Store en in de App Store.

Sneeuwhoogte.nl

Ook met deze app kun je informatie over sneeuwhoogtes vinden. Onder andere de weers- en sneeuwverwachting kun je raadplegen evenals informatie over pistes en skiliften. Door live webcams kun je de skigebieden bekijken in de app. De app heeft veel mogelijkheden rondom social media. Gratis beschikbaar in de Google Play Store en App Store

ADAC Skiguide 2016

ADAC is de 'Duitse ANWB'. De gratis app heeft interessante mogelijkheden. Onder andere offline mogelijkheden, winter tours, informatie over skigebieden en kaarten. De app heeft veel te bieden, ook al is hij geheel Duitstalig. Gratis beschikbaar in de Google Play Store en App Store.

Snowciety

Snowciety is het sociale netwerk voor de liefhebbers van wintersport. De app houdt bij waar je bent geweest en de statistieken worden daarbij opgeslagen. Zo kun je bijvoorbeeld je tijdsduur zien. De app gebruikt internet waardoor je de exacte locatie en statistieken van je Snowciety-vrienden kan zien. Als je geen data wilt gebruiken, kun je dit niet zien. Gratis in de Google Play Store en App Store.

iSki Tracker

Met behulp van GPS kun je met deze gratis app precies bijhouden hoe en waar je hebt geskied. De app geeft inzicht in je snelheden, afgelegde kilometers, hoogteverschillen en nog veel meer. Bij de iSkier Community kun je vrienden toevoegen en kijken hoe zij het gedaan hebben. Verkrijgbaar in de Google Play Store en App Store.

Exclusief voor ANWB-leden: ANWB Vakantiehulp app

In het buitenland is alles nèt even anders. Tanken in Italië, milieuzones in Duitsland, het alarmnummer in Ierland… Met de ANWB Vakantiehulp app vind je grotendeels offline snel antwoord op de meest gestelde vakantievragen. Gebruik 'm voor vertrek én op je bestemming. Gratis voor ANWB-leden in de App Store en Google Play Store.

Nog geen wintersportvakantie geboekt?

Bekijk ook eens de wintersportvakanties van onze residochter Pharos Reizen.