Vlieg apps

Boek eenvoudig een goedkope vlucht, volg je geliefde vanuit huis of vind je ideale zitplaats. 

Kayak

Simpelweg een van meest complete en slimste boekingsapps. Voor vluchten, maar net zo goed voor hotels en huurauto’s. De grootste voorpret geeft het kompasje in de linkerbalk: klik aan en op een kaart verschijnen de goedkoopste ticketprijzen naar bestemmingen over de hele wereld vanaf je dichtstbijzijnde vliegveld. India voor € 440? Nu boeken!
Voor: iPhone, iPad & Android. Prijs: € 0,99. Ook offline: nee.

FlightTrack 5

Vliegapp voor gevorderen. Hiermee kun je je eigen vlucht (of die van een geliefde) tot op de minuut volgen, plattegronden van vliegtuigen en vliegvelden te voorschijn toveren, en – zo nodig – zoeken naar vervangende vluchten. Toont het vluchtverloop op een fraaie detailkaart, geweldig als je wifi aan boord hebt. Wel behoorlijk duur.
Voor: iPhone, iPad & Android. Prijs: € 4,49 / € 3,69. Ook offline: deels.

Seatguru

Wil je extra beenruimte of liever ver van het toilet zitten? Met de vliegtuigplattegronden van Seatguru door Tripadvisor zie je snel en overzichtelijk welke vliegtuigstoel het beste bij jouw wensen aansluit. Want: deze goeroe vertelt je precies waar de goede en slechte stoelen zich bevinden aan boord.
Voor: iPhone & iPad & Android. Prijs: gratis. Ook offline: nee.

Skyscanner

Overzichtelijke app waarmee je razendsnel de goedkoopste vlucht vindt naar je bestemming. Weet je nog niet waar je heen wilt? Dan brengt het overzicht met goedkope vluchten in de zijbalk je misschien op een idee. Boeken doe je bij de airline of vliegticketsite zelf, dus geen onnodige boekingskosten.
Voor: iPhone, iPad en Android. Prijs: gratis. Ook offline: nee.

Schiphol Amsterdam Airport

In feite onmisbaar voor iedereen die wel eens vliegt vanaf Schiphol. Geeft actuele vluchtinformatie, de laatste aanbiedingen in de shops en kaarten met winkels, restaurants en parkeerplekken (die ook offline zijn te raadplegen). Ook informatie over weer, aansluitend openbaar vervoer en je weet gelijk na landing op welke bagageband je koffer aankomt.
Voor: iPhone, iPad en Android. Prijs: gratis. Ook offline: deels.