Reisinformatie apps

Hier vind je apps om je reis zo goed mogelijk voor te bereiden en om aan informatie te komen.

Packing Pro

Koffers inpakken – altijd een feest. Packing Pro verlicht het proces. Met dank aan voorgebakken paklijsten vergeet je nooit meer aftersun, telefoonlader of contactlensvloeistof. Of het inchecken voor vlucht of kopiëren van je paspoort, want hij geeft ook een To Do-lijst. Je kunt persoonlijke paklijsten opslaan en advies vragen aan Expert Packers.
Voor: iPhone & iPad. Prijs: € 2,99. Ook offline: ja.

TripIt Trip Planner

Met TripIt verzamel je al je reisdocumenten en vakantieplannen in één app. Je stuurt bevestigingsmails door naar plans@tripit.com en je reserveringen staan overzichtelijk bij elkaar. Bovendien maakt TripIt een dagplanning voor je reis, inclusief toeristische suggesties.
Voor: iPhone, iPad & Android. Prijs: Gratis / € 1,03, ook gratis variant. Ook offline: deels.

Reizen in het buitenland

Een app van de Europese Commissie met een overzicht van verkeersregels in het buitenland. Over snelheden op wegen in heel Europa, het dragen van helmen en andere veiligheidseisen. Handig voor wie met de auto door Europa trekt. Met twee leuke spelletjes over verkeersveiligheid.
Voor: iPhone, iPad, Android en Windows Phone. Prijs: gratis. Ook offline: nee.

SOS Op Reis

Voor alle dingen waarvan je hoopt dat ze niet zullen gebeuren is er SOS op Reis. Kent de lokale equivalent van 112 in honderden landen, maar ook nummers van vrijwel alle Nederlandse verzekeringsmaatschappijen, banken en telecomproviders. (Bijvoorbeeld om je bankpas of gsm te laten blokkeren.) Alleen hopen dat je smartphone zelf niet wordt gestolen.
Voor: iPhone, iPad & Android. Prijs: gratis. Ook offline: ja.

Hulp Op Zak

Wat is ‘brandend maagzuur’ in het Turks? Hulp Op Zak bevat een medisch woordenboek voor zes talen (ook Frans, Duits, Engels, Spaans en Italiaans). Weet ook per land welke vaccinaties zijn vereist én beschrijft enkele honderden veelvoorkomende medische kwaaltjes, zoals brandwonden, maagklachten & ongewenste zwangerschap.
Voor: iPhone, iPad & Android. Prijs: gratis. Ook offline: ja.

SAS Survival Guide: Digitale surivalgids

Wordt jouw reis een ware survivaltocht? Dan kan deze app erg waardevol zijn. Diverse survivalhandleidingen met foto’s, video’s en tekst helpen je te overleven. Van vuur maken tot nachtnavigatie. De gratis versie bevat beduidend minder categorieën en handleidingen.
Voor: iPhone & iPad & Android. Prijs: € 5,99 / € 6,84. Ook offline: nee.

Triposo

Gratis reisgidsen van landen en steden over de hele wereld, van Bangkok tot Berlijn. Na downloaden ook offline toegankelijk. Voorzien van praktische informatie, maar ook van een plattegrond van de bestemming met restaurants, hotels, bezienswaardigheden enzovoort. Met bookmarks vind je je favoriete plaatsen snel terug.
Voor: iPhone, iPad & Android. Prijs: gratis. Ook offline: nee.

Douane reizen

Hoeveel namaakartikelen mag ik meenemen? Het antwoord vind je in de Douane-app. Per continent zie je wat je wel én niet je in- en uit mag voeren. Van koralen tot elektronica. Daarnaast bevat de app handige converters van valuta tot schoenmaten en vertalingen van standaardzinnen. Erg bijzonder: met deze app kun je zelf je bagage door de ‘x-ray’ halen…
Voor: iPhone & iPad & Android. Prijs: gratis. Ook offline: deels.

Zeker Op Reis

Goed alternatief voor ‘het gele boekje’, het vaccinatiepaspoort. Naast je persoonlijk medisch dossier incl. inname schema voor malaria medicatie, ook een handig overzicht van belangrijke telefoonnrs en vaccinatie-advies per land.
Voor: iPhone & iPad en Android. Prijs: gratis. Ook offline.

ANWB Vakantiehulp app

Waar is het druk op de weg? Staan er files op de route naar mijn vakantiebestemming en zijn er wegwerkzaamheden voor de doorgaande routes? Dit en nog vele andere nuttige informatie vind je in de ANWB Vakantiehulp app. Alleen beschikbaar voor ANWB leden. Voor iPhone & Android. Prijs: gratis. Ook offline. Meer info