6 handige fotografie apps

Grote kans dat jij vaker met je smartphone fotografeert, dan belt. Haal daarom meer uit je smartphonefoto’s en gebruik deze handige én leuke fotografie apps.

Tip 1: Snapseed

Met tientallen miljoenen downloads is Snapseed een van de populairste fotobewerking apps. Terecht, want het programma heeft alle belangrijke bewerkingstechnieken in huis en blinkt uit in gebruiksgemak. Daarnaast telt deze alleskunner vele fraaie filters, waarmee je je foto’s onweerstaanbaar mooi maakt. En dat voor núl euro!

Tip 2: VSCO

Net als Snapseed is fotobewerking app VSCO (spreek uit ‘visco’) ontelbaar vaak gedownload. De enorme populariteit dankt de app vooral aan de rijke selectie filters. Kom je met de basisfuncties al een heel eind; als je de juiste filter over je foto gooit heb je helemaal een superplaat. Wil je echt los gaan? Breidt de app dan uit met extra filterpakketten.

Tip 3: The Photographers Ephemeris

Wil je landschapsfoto’s maken, maar weet je niet wanneer je het beste licht hebt? Schakel dan The Photographers Ephemeris in. Deze app toont je op een overzichtelijke kaart de tijdstippen van zonsopgang en –ondergang, maar geeft ook de juiste hoek weer van de zon of de maan, op elk gewenst tijdstip en elke locatie. Zo weet je altijd en overal hoe het licht valt en plan je met gemak een fotoshoot.

Tip 4: 360 Panorama

Een bergpanorama vastleggen – dat lukt nooit met zo’n telefoonlensje. Wel met 360 Panorama. Deze supersimpele app maakt meerdere foto’s achter elkaar en plakt ze vervolgens vrijwel naadloos aan elkaar vast. Bekijk het resultaat in de 3D-viewer en neem het geweldige uitzicht mee naar huis. 

Tip 5: Path On

Wil jij je foto’s op een creatieve manier verrijken met tekst? Dan is Path On jouw onmisbare vriend. Teken in je foto het pad waar de tekst moet verschijnen, typ het in et voilà: een kunstwerk is geboren. Nu is dit al leuk, maar het zijn vooral de aangepaste opties die Path On tot een ‘killerapp’ maken. Want door te spelen met het lettertype, de lettergrootte en de uitlijning creëer je de mooiste resultaten.

Tip 6: Paper Camera

Een cartoon-, schets-, strip- of schilderijeffect aan je foto geven is niets nieuws. Toch doet Paper Camera iets bijzonders: het toont de effecten realtime in je camera. Hierdoor bekijk je de wereld op originele wijze en tover je je foto’s makkelijk om in de leukste cartoons.

Dit vind je misschien ook interessant:

Tips voor fotograferen met je smartphone
Dossier: Mooie foto's maken op vakantie