Leukste wandelroute door Porto

De Douro vormt het hart van Porto. Tijdens deze wandeling kun je de rivier en de kades vanuit verschillende perspectieven bewonderen. Voor deze fraaie wandeling kun je beter geen last van hoogtevrees hebben, want hij voert over de hoge Ponte Dom Luis I.

Dubbele oversteek van de Douro

Je begint in treinstation Sao Bento, dat van top tot teen van fantastische azulejopanelen is voorzien. Als je het station uitkomt, sla je links af en volgt de Avenida D. Afonso Henriques. Ongeveer halverwege rijzen rechts de markante torens van de Sé op.

Bij deze kathedraal buigt de weg naar links, maar je wandelt rechtdoor en ziet dan de Ponte Dom Luis I liggen. Deze 'horizontale Eiffeltoren' voert je op zijn hoogste niveau – dat wil zeggen ca. 45 m boven het water – naar de andere oever. Je deelt de brug met de metro en als die langskomt, trilt het geheel een beetje. Een tikje eng? Het uitzicht maakt alles goed!

Aan de overkant beland je in de Jardim do Morro, die eveneens een adembenemend uitzicht op Porto biedt. Neem dan de teleférico (kabelbaan) om over de daken van verschillende porthuizen in Vila Nova de Gaia te zweven. Je stapt uit op de Avenida Ramos Pinto en loopt langs beroemde porthuizen als Sandeman en Cálem terug naar de brug. Langs de kant liggen portschepen: barcos rabelos.

Neem opnieuw de Ponte D. Luis, maar nu het lage dek, en ga aan de overkant linksaf de Cais da Ribeira op om de wandeling onder een van de vele parasols te beëindigen.

TIP: ANWB Extra reisgids Porto

Deze en nog veel meer leuke wandelroutes en bezienswaardigheden vind je in onze handige ANWB Extra reisgids Porto. Je bestelt 'm gemakkelijk online. Inclusief uitneembare kaart.

ANWB Reisgids Porto online bestellen

Een stedentrip naar Porto boeken

Wil je Porto met eigen ogen zien? Boek dan een stedentrip bij de ANWB. Veilig, vertrouwd en altijd het met voordeel van je ANWB-lidmaatschap. Samen met onze reispartner Stedentrips.nl zochten we de allerbeste aanbiedingen voor je uit.

Bekijk top 10 stedentrips Porto

Speciaal voor jou geselecteerd