Alternatieve routes naar Machu Picchu

Machu Picchu kun je op vele manieren bereiken. Natuurlijk via de Inca Trail, maar deze weliswaar spectaculaire trektocht is zo populair dat je misschien liever minder toeristische route kiest. Daarom drie alternatieven.

De Salkantay trip

Deze tocht wint de laatste jaren in rap tempo aan fans. Geen wonder, want je loopt door een adembenemend berglandschap met als letterlijk en figuurlijk hoogtepunt de Salkantay, een piek van 6.271 hoogte. Je komt hoger dan bij de Inca Trail en de wegen zijn steiler. De route die de meeste reisbureaus aanbieden duurt vier dagen. Er is ook een zevendaagse variant, deze tocht volgt vanaf het dorpje Wayllabamba de route van de Inca Trail. Kosten: tussen de 300 en 500 euro.

The Weavers’ Way

Deze vierdaagse trip kronkelt door pittoreske dorpen in de provincie Urubamba. Je begint in Lares, geliefd om haar warme bronnen. Onderweg bezoek je Huacahuasi, Patacancha, en Ollantayambo. De tocht is minder zwaar dan de Inca en Salkantay trail maar onderschat de 4.450 meter hoge pas aan het begin niet. Vanuit Ollantayambo pak je de trein naar Aguas Calientes, het basiskamp van Machu Picchu. Kosten: tussen de 250 en 450 euro.

Met het openbaar vervoer

Wie het rustiger aan wil doen heeft het openbaar vervoer als alternatief. Vanuit Cusco gaan er treinen naar Machu Picchu maar die zijn duur en druk. Leuker en goedkoper is deze optie: met lokale bussen via Santá Maria naar Santa Teresa, daar een nachtje slapen en dan door naar de zogenoemde Hydroelectric Power Plant. Als je daar bent is het 25 minuten rijden (je kunt mee in een truck) of twee uur lopen naar Aguas Calientes. Kosten: minder dan 50 euro. 

Op vakantie naar Peru met ANWB Ledenreizen

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om Peru met eigen ogen te zien? Boek je rondreis bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden! Je boekt je reis direct bij ANWB ledenreizen. Benieuwd naar ons aanbod?

Zoek en boek

Bekijk ook de vakanties in Peru van FOX