Oud en Nieuw in Londen

Three! Two! One... Happy New Year! Wil je het nieuwe jaar een uurtje later inluiden dan hier in Nederland? Kies dan voor het fantastische Londen. Oud en Nieuw vieren in Londen is meer dan de indrukwekkende vuurwerkshow boven de London Eye. We zetten de hotspots op een rijtje.

Vuurwerkshow Big Ben & London Eye

Zodra het middernacht is en vele klokken 12 keer slaan (al zal de Big Ben zelf zwijgen, vanwege renovatie-werkzaamheden), trapt Londen het nieuwe jaar af met haar wereldberoemde vuurwerkshow. Dit lichtspektakel alleen al is reden genoeg om de stad te bezoeken. Bekijk het filmpje hieronder maar. Alleen… dit evenement is zo gigantisch populair, dat je vooraf een ticket moet kopen (circa 10 pond, via visitlondon.com) om aanwezig te mogen zijn op het enorme gebied dat word afgezet rond The London Eye. En helaas: voor dit jaar zijn alle tickets al uitverkocht. Wat echter ook kan: kijken & genieten van ietsje verderop, bijvoorbeeld vanaf de Vauxhall-Bridge  of Lambeth-Bridge. Maar zoek ook hier niet pas om 11.50 uur een plekje.

Oud en Nieuw vanaf de Theems

Ook leuk: uit eten tijdens Oud en Nieuw in Londen. Er zijn dan allerlei speciale aanbiedingen, soms zelfs inclusief een feestelijke rondvaart over de Theems. Goedkoop is het niet, maar het is wel echt een onvergetelijke ervaring én met uniek uitzicht op het vuurwerk.

Schaatsen, fonkelende lampjes en de New Year's Day Parade

Wil je met je gezin naar Londen tijdens Oud en Nieuw? Ook dan is er genoeg te doen en te beleven. Ga bijvoorbeeld gezellig schaatsen op een van de tijdelijke ijsbanen in hartje Londen. Of kies voor een bustour door Londen en laat je betoveren door fonkelende kerstlampjes. Veel van dit soort attracties zijn gewoon open op oudjaarsavond. En als je het niet al te laat maakt, kunnen jullie de volgende dag naar de traditionele (want: 32-ste) New Year's Day Parade, waarbij zo’n 8500 (!) dansers, acrobaten, cheerleaders, bands en versierde voertuigen het nieuwe jaar vieren. Je hebt geen kaartjes nodig, je kunt gewoon langs de (2,2 mijl lange) route gaan staan. De optocht start vanaf  het Ritz Hotel om 12:00 uur, en gaat dan via Piccadilly Circus, Lower Regent Street, Pall Mall, Trafalgar Square,  Whitehall en de Big Ben. Wil je écht een goed uitzicht? Dan kun je kaartjes kopen voor een plekje op een van de tribunes. londonparade.co

Uitgaan met Oud en Nieuw in Londen

Wil je het nieuwe jaar inluiden tot in de late/vroege uurtjes? In Londen zijn er genoeg clubs en bars waar Oud en Nieuw uitbundig gevierd wordt. Let alleen wel dat je vaak tickets nodig hebt. Volgens de website VisitLondon zijn dit de 10 beste clubs om naar toe te gaan op 31 december:

  1. Cargo
  2. Corsica Studios
  3. Egg London
  4. Electric Brixton
  5. Fabric
  6. Heaven
  7. Ministry of Sound
  8. Studio 338
  9. XOYO
  10. Queen of Hoxton

TIP: Maak gebruik van het OV

Wat je ook gaat doen tijdens Oud en Nieuw in Londen: neem het OV. Grote delen van de stad zijn, behalve heel druk, afgezet voor autoverkeer. Het openbaar vervoer in Londen is goed geregeld, dus maak het jezelf makkelijk! Wist je trouwens dat je geen kaartje hoeft te kopen? Je kunt heel gemakkelijk je creditcard gebruiken om in en uit te checken.

Overnachten in Londen tijdens Oud en Nieuw

Wil je met Oud en Nieuw naar Londen? Ga dan op tijd op zoek naar een leuk arangement of boek zelf een hotel en losse vlucht. Boek je je stedentrip Londen bij de ANWB, dan krijg je altijd exclusieve extra's bij je reis!

Bekijk top 10 aanbiedingen Londen