Oud en Nieuw Amsterdam

Weet jij al waar je 2018 inluidt? Niet te lang twijfelen: in Amsterdam kan iedereen zich vermaken tijdens de jaarwisseling! Op deze pagina vind je de evenementen tijdens Oud en Nieuw in Amsterdam op een rij.

Oud & Nieuw op Leidseplein, Rembrandtplein of Nieuwmarkt

Amsterdam viert de aftrap van 2018 uitgebreid, met name in het centrum. Vanaf 21:30 uur kun je terecht op de gezellige straatfeesten op de Nieuwmarkt, het Leidseplein of het Rembrandtplein, waar Amsterdammers zich massaal mengen met toeristen uit andere steden & landen om samen te proosten op het nieuwe jaar.

Trap het nieuwe jaar af op de dansvloer!

Van grote dance- & themafeesten tot een gekostumeerd bal: clubs en uitgaanslocaties in heel Amsterdam organiseren stuk voor stuk spectaculaire feesten. Van de Freakshow in de Ziggo Dome tot dolle feesten in onder meer de Escape, Mediahaven, de Escape, Bitterzoet en Disco Dolly. Voor een overzicht, kijk hier

Vuurwerkshow aan het IJ

‘Drie, twee, één… Gelukkig Nieuwjaar!’ Voor een knallend begin van het nieuwe jaar kon je altijd terecht bij het Oosterdok. Jarenlang vond hier het nationale aftelmoment plaats, inclusief de officiële vuurwerkshow van Amsterdam, dat met het VOC-schip Amsterdam en Het Scheepvaartmuseum op de achtergrond voor mooie plaatjes zorgde. Dit jaar zul je een klein stukje verder moeten lopen, naar de Kop van Java. Vanaf 23:00 uur zorgt een dj voor muziek. Thema van dit jaar: Amsterdam UNITE!

Vuurwerk aan de Amstel

Een alternatief voor bovenstaande giga-show: vuurwerk aan de spiegelende Amstel, bijvoorbeeld vanaf de Magere Brug, heb je het beste zicht op het lichtspektakel in de stad. Maar ook in de rest van de stad is veel vuurwerk te zien en horen.

OV Amsterdam tijdens Oud en Nieuw

Let op dat er tijdens de jaarwisseling voor het openbaar vervoer een aangepaste dienstregeling geldt. Zo rijdt er tussen 31 december 20.00 uur en 1 januari 1.30 uur geen openbaar vervoer! Informeer van tevoren hoe de treinen, trams en bussen rijden, zodat je op tijd op je feestje bent. Meer info: amsterdam.nl/toerisme-vrije-tijd/evenementen/oud-nieuw-amsterdam/

Nieuwjaarsdag in Amsterdam

Op 1 januari zijn diverse Amsterdamse musea en attracties geopend. Begin 2017 in bijvoorbeeld het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum, het Stedelijk, het Rembrandt Huis en de Oude Kerk. Of kijk op de website van Amsterdam voor een overzicht van alle geopende attracties op nieuwsjaarsdag. 

Musea & attracties open tijdens de feestdagen

Duik kopje onder 2018 in!

Terwijl zo menig feestbeest zijn/haar roes uitslaapt, staan anderen al weer in de startblokken voor een frisse duik op nieuwjaarsdag. Op meerdere plekken in of nabij Amsterdam kun je in ijskoud water duiken, zoals bij Strand Sloterplas in Nieuw-West, waar om 13:00 uur het startschot voor de duik klinkt, of spring op de boemel naar Zandvoort voor de oudste nieuwjaarsduik van Nederland.

Zoek een hotel in Amsterdam