Wintersport Werfenweng

Werfenweng in Oostenrijk is vooral geschikt voor beginners en gevorderden. Of je nu wilt skiën, snowboarden of langlaufen, Werfenweng biedt het allemaal. Plezier voor iedereen! 

Werfenweng (1.000 - 1.834 m) is een wintersportplaatsje aan de voet van het Tennengebirge. De gemoedelijke sfeer en de sneeuwzekere ligging hebben ertoe bijgedragen dat het toeristenbezoek aan Werfenweng de laatste jaren flink is toegenomen. De toeristenonderkomens en woonhuizen liggen tamelijk verspreid in het landschap. Het hele dorpje staat in het teken van de zogenaamde Sanfte Mobilität (Samo) een zeer moderne opvatting over hoe om te gaan met toerisme. Er wordt werkelijk alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat je, eenmaal ter plekke, de auto niet meer nodig hebt. Er wordt zelfs heel veel aan gedaan om ervoor te zorgen dat gasten helemaal niet meer met de auto aanreizen maar met de trein. Je wordt afgehaald van het station en naar je plek van bestemming gebracht. In het dorp is er de gehele week een taxiservice gratis voor treinreizigers. Je kunt gratis mee met de arrenslee en ga zo nog maar even door. Er staat zelfs een hybride Toyota Prius klaar die aan Samo gasten wordt uitgeleend. Langlauf materiaal, schaatsen; alles staat de treinreiziger ter beschikking. Werfenweng wil zich als een modern milieubewust oord presenten en hier valt veel voor te zeggen. Men heeft een duidelijke visie op toerisme en het milieu.

Chalets en hotels in Werfenweng

Zoek en boek een chalet of hotel in Werfenweng via onze reispartner Booking.com.

Weer en sneeuwhoogte Werfenweng

Skigebied Werfenweng: beginners en gevorderden

Het skigebied van Werfenweng heeft een totale lengte van 25 kilometer piste. 9 kilometer aan blauwe pistes, 15 kilometer rood en 1 kilometer zwart. Werfenweng in Oostenrijk is vooral geschikt voor beginners en gevorderden. Of je nu wilt skiën, snowboarden of langlaufen, Werfenweng biedt het allemaal. Plezier voor iedereen!

Skiverhuur en snowboardverhuur Werfenweng

Wil je ski's huren of een snowboard huren in Werfenweng? Voorkom wachtrijen in de plaatselijke winkel én huur met korting door vooraf online je materiaal te reserveren.

Prijzen skipas Werfenweng

Werfenweng 6 dagen 1 dag
Volwassenen € 213,- € 40,50
Kinderen € 107,50 € 21,50
Jeugd € 183,- € 36,50
Senioren € 183,- € 36,50

 

Dit vind je misschien ook interessant

Aanbiedingen Skivakantie Oostenrijk
Wintersport Oostenrijk: tips en praktische info
Overzicht wintersportplaatsen Oostenrijk