Wintersport Wagrain

Wagrain in Oostenrijk is geschikt voor alle gevorderde wintersporters. Ben je nog een beginnende snowboarder of langlaufer? Geen probleem. Daarnaast kunnen juist de vergevorderde skiërs ook genieten in Wagrain.

De populariteit van de wintersportplaats Wagrain (850 - 2200 m) is mede te danken aan de goede bereikbaarheid. De Tauernautobahn loopt vrijwel tot aan de voordeur. Ondanks dat Wagrain op slechts 900 m hoogte ligt, is sneeuwschaarste in de regel geen thema. Wagrain is een Oostenrijkse wintersportplaats zoals menige Nederlandse toerist het graag ziet: kleurrijke huizen, karakteristieke Gasthöfe en een kerktoren, die daarboven uitrijst.

Helaas wordt de charme van het authentieke centrum ontsierd door veel autoverkeer. Enkele steile straatjes voeren naar de bovenwijk Kirchboden. Deze hotelwijk is mede ontstaan door de skiverbinding met Flachau. De skiërs worden er op hun wenken bediend en logeren hier op loopafstand van de lift. De après-ski van Wagrain concentreert zich in de namiddag vooral bij de dalstations van de cabineliften. 's Avonds blijven veel gasten hangen in de eigen hotelbar. Toch heeft Wagrain een scala aan bars en kroegjes voor een gezellig samenzijn.

Chalets en hotels in Wagrain

Zoek en boek een chalet of hotel in Wagrain via onze reispartner Booking.com.

Skigebied Wagrain: beginners en gevorderden

Het skigebied bij Wagrain heeft een totale lengte van 34 kilometer piste: 13 kilometer aan blauwe pistes, 20 kilometer rood en 1 kilometer zwart. Wagrain in Oostenrijk is geschikt voor alle gevorderde wintersporters. Ben je nog een beginnende snowboarder of langlaufer? Geen probleem. Daarnaast kunnen juist de vergevorderde skiërs ook genieten in Wagrain.  

Skiverhuur en snowboardverhuur Wagrain

Wil je ski's huren of een snowboard huren in Wagrain? Voorkom wachtrijen in de plaatselijke winkel én huur met korting door vooraf online je materiaal te reserveren.

Prijzen skipas Wagrain

Ski Amadé Live 6 dagen 1 dag
Volwassenen € 257,- € 51,50
Kinderen € 128,50 € 26,-
Jeugd € 192,50 € 38,50

 

Dit vind je misschien ook interessant

Aanbiedingen Skivakantie Oostenrijk
Wintersport Oostenrijk: tips en praktische info
Overzicht wintersportplaatsen Oostenrijk