Stubaital: zeer kindvriendelijk

Het gezinsvriendelijke Stubaital ligt op een steenworp afstand van Innsbruck. Het dal biedt naast fraaie natuur een ijzersterke combinatie van toer- en pisteskiën. Skigids Michael Gstrein laat ons zien waarom dit hét skigebied voor gezinnen is.

Voorbij Innsbruck is het nog maar een klein stukje over de Europabrücke naar de afslag van het Stubaital. Daar voert de  besneeuwde dalweg ons langs machtige bergtoppen en knusse skidorpjes Schönberg, Mieders, Telfes, Fulpmes en Neustift tot de voet van de Stubaier gletsjer.

Skigebieden Stubaital

Serles

Met skigids Michael Gstrein toeren we door het kilometers lange Stubaital en bezoeken de zonnige pistes van Serles, Elfer, Schlick 2000 en de Stubaier gletsjer. Aan het begin van het dal brengt de cabinelift van Mieders ons naar het Serles-skigebied. Met drie sleepliften en zeven kilometer piste is het gebied een echte aanrader voor families.

Schlick 2000

Bij Fulpmes ligt het skigebied Schlick 2000. Door de beschutte ligging en sneeuwzekere dalafdaling is het gebied een heuse wintertopper.

Elfer

Het kleine maar fijne familieskigebied Elfer in Neustift trekt naast skiërs opvallend veel rodelaars. Paradepaardje van het dal is natuurlijk de Stubaier gletsjer. Voorbij Neustift gaat een prachtige weg naar het dalstation van de Gletscherbahn.  De rode cabinebaan gaat naar bergrestaurant Eisgrat (2900m).

Gamsgarten

Met de grijze cabinebaan gaan wij naar Gamsgarten (2600m). Hier staan we midden in het grootste gletsjerskigebied van Oostenrijk. Twintig liften zorgen voor maar liefst 110 kilometer pistes. Iedereen vindt er zijn favoriete afdaling. Snowboarders en freeskiërs stunten in Moreboard Stubai Zoo. Bezoekers van het Gipfelplatform kijken uit over indrukwekkende ‘drieduizenders’. Leuk uitstapje is de nieuwe gletsjergrot die gletsjerexperts 30 meter onder de piste bij uitgang Eisgratlift aangelegd hebben. Bergrestaurant Jochdole, á la carte restaurant "Schaufelspitz” en buffetrestaurant “Eisgrat” zijn ideale plekken voor rust en culinair genot.                                                                                                                        

Met kinderen naar het Stubaital

De Duitse ADAC heeft het Stubaital een aantal keren verkozen tot gezinsvriendelijkste skigebied van de Alpen. De service en de kwaliteit van de skischolen waren daarbij doorslaggevend. Kinderen en kleintjes vanaf 3 jaar worden in het Kinderland-opvang in Gamsgarten op de Stubaier gletsjer van 9 tot 16 uur verzorgd. Ook de prijzen zijn vriendelijk. Kinderen onder 10 jaar skiën onder begeleiding van een ouder gratis. Gezinnen die in één van de negen partner bedrijven van BIG Family Ski Camp verblijven, worden ’s morgens met de shuttle service bij het hotel opgehaald. In skigebied Schlick 2000 vinden we BIG Ron’s Kinderland. Ronny is de mascotte van Skischool Stubai. Schlick 2000 is een ideaal familiegebied. Heel bijzonder in Schlick 2000 is het ‘Kindernest’ waar de piep-jongen vanaf 3 maanden met liefde worden verzorgd.

Tips Stubaital

Kies je voor een wintersport Stubaital, dan kun je naast skiën nog zoveel meer in dit fantastische gebied. Wat dacht je van een bezoek aan de indrukwekkende, nieuwe gletsjergrot? Neem toerskiles, breng een bezoek aan tubay-Erlebnisbad & Wellness in Telfes of ga een nachtje stappen in het gezellige Innsbruck.

Afstand Utrecht - Stubaital

Het Stubaital ligt op ruim 900km vanaf Utrecht. Wil je precies weten hoe lang je moet rijden van huis naar piste, gebruik dan de ANWB Routeplanner.

Tekst: Theo Hanselaar

Speciaal voor jou geselecteerd