Wintersport Sankt Johann in Tirol

Sankt Johann in Tirol in Oostenrijk is vooral geschikt voor beginners en gevorderden. Of je nu wilt skiën, snowboarden of langlaufen, Sankt Johann in Tirol biedt het allemaal. Plezier voor iedereen! 

Sankt Johann in Tirol (670 - 1.700 m) is een begrip. De plaats behoort tot de categorie wintersportoorden die bijna vanzelfsprekend met de skisport wordt verbonden. Welke doorgewinterde skiër is er nou niet geweest? Sankt Johann is een streekcentrum. Er wordt gewerkt, gewinkeld en natuurlijk vakantie gevierd. Al deze activiteiten zorgen voor veel verkeersdrukte. Daarnaast ligt Sankt Johann op een belangrijk verkeersknooppunt, onder andere de weg van Kufstein naar Kitzbühel en de Felbertauernstrasse. Om al het verkeer in goede banen te leiden, is er een ingenieuze rondweg gebouwd. Via twee rotondes verdwijnt het doorgaande verkeer ter hoogte van het dorp in twee tunnelbakken. Ondanks deze oplossing blijkt het verkeer in en rondom Sankt Johann een storende factor. Alleen in de landelijke buurtschappen rondom de plaats is het gemotoriseerd verkeer minder dominant aanwezig. Het vrij grote centrum bestaat hoofdzakelijk uit oude, rijk beschilderde gebouwen. Gelukkig is een deel van het centrum autovrij. Een verademing! Het hart van Sankt Johann wordt gevormd door de Pfarrkirche, een imposant bouwwerk in barok stijl. ‘s Avonds staat het hele centrum in het licht. Een feeëriek schouwspel dat veel mensen lokt voor een blokje om. Overdag is het centrum gezellig druk. De vele winkels nodigen uit om langs de etalages te kuieren. Bij sneeuwval een mooie smoes om niet te gaan skiën.

Chalets en hotels in Sankt Johann in Tirol

Zoek en boek een chalet of hotel in Sankt Johann in Tirol via onze reispartner Booking.com.

Skigebied Sankt Johann in Tirol: veelzijdig skigebied

Het skigebied van Sankt Johann in Tirol heeft een totale lengte van 60 kilometer piste. 30 kilometer aan blauwe pistes, 23 kilometer rood en 7 kilometer zwart.

Skiverhuur en snowboardverhuur Sankt Johann in Tirol

Wil je ski's huren of een snowboard huren in Sankt Johann in Tirol? Voorkom wachtrijen in de plaatselijke winkel én huur met korting door vooraf online je materiaal te reserveren.

Skipas Sankt Johann in Tirol

Sankt Johann in Tirol 6 dagen 1 dag
Volwassenen € 219,- € 43,50
Kinderen € 109,50 € 22,-
Jeugd € 175,- € 35,-
Senioren € 201,50 € 40,-

 

 

Dit vind je misschien ook interessant

Aanbiedingen Skivakantie Oostenrijk
Wintersport Oostenrijk: tips en praktische info
Overzicht wintersportplaatsen Oostenrijk