Wintersport St. Jakob

St. Jakob in Oostenrijk is geschikt voor alle beginnende en gevorderde wintersporters. Of je nu skiet, snowboardt of langlauft, St. Jakob biedt het allemaal.

Wie voor St. Jakob (1400 - 2525 m) kiest, kiest in de eerste plaats voor sneeuwzekerheid. Slaat men de sneeuwstatistieken van de laatste jaren erop na, dan luidt de conclusie: in het Defereggental liggen altijd bergen sneeuw. De plaatshoogte van 1400 m speelt natuurlijk mee, maar daarnaast ligt St. Jakob als een (sneeuw)parasiet tegen de zuidkant van de Hohe Tauern aangekleefd. Men profiteert van de depressies uit het zuiden, maar daarnaast zorgen sneeuw brengende fronten uit het noordwesten ook dikwijls voor een vers portie sneeuw. Het langgerekte dorp heeft nog een onbedorven gemoedelijke sfeer. Vanuit het centrum voeren allerlei paadjes naar een hoger gelegen dorpsdeel, waar de geur van koeienmest je tegemoet komt. Oeroude, bruine woonhuizen en boerderijen geven het gevoel of men in een openluchtmuseum is beland.

Chalets en hotels in St. Jakob

Zoek en boek een chalet of hotel in St. Jakob via onze reispartner Booking.com.

Skigebied St. Jakob: beginners en gevorderden

Het skigebied bij St. Jakob heeft een totale lengte van 34 kilometer piste: 9 kilometer aan blauwe pistes, 25 kilometer rood en 0 kilometer zwart. St. Jakob in Oostenrijk is geschikt voor alle beginnende en gevorderde wintersporters. Of je nu skiet, snowboardt of langlauft, St. Jakob biedt het allemaal.

Skiverhuur en snowboardverhuur St. Jakob

Wil je ski's huren of een snowboard huren in St. Jakob? Voorkom wachtrijen in de plaatselijke winkel én huur met korting door vooraf online je materiaal te reserveren.

Prijzen skipas St. Jakob

Ski-Hit 6 dagen 1 dag
Volwassenen € 237,- € 46,50
Kinderen € 118,50 € 24,-
Jeugd € 118,50 € 24,-
Senioren € 237,- € 46,50

 

Dit vind je misschien ook interessant

Aanbiedingen Skivakantie Oostenrijk
Wintersport Oostenrijk: tips en praktische info
Overzicht wintersportplaatsen Oostenrijk