Wintersport Salzburger Sportwelt

Opvallend in Salzburger Sportwelt is dat het gebied uit veel verschillende dorpjes bestaat. De bekendste plaatsen zijn Flachau, Wagrain en Filzmoos. De acht vakantieoorden in Salzburger Sportwelt zijn het ideale startpunt voor je actieve wintervakantie in Oostenrijk. Voor ieder niveau is wintersporten in dit gebied afwisselend en uitdagend. Er heerst een gezellige sfeer, ook wel ‘gemütlich’ genoemd.

Doordat alle dorpjes hun eigen sfeer en moeilijkheidsgraad hebben, heb je het idee dat je steeds in een ander skigebied aankomt. Wel kun je in het hele gebied gebruik maken van dezelfde skipas. De gratis skibussen zijn ideaal, omdat niet alle skigebieden aan elkaar verbonden zijn. Na het skiën kun je genieten van de après-ski. Sneeuw bars, alpine chalets, bars, clubs en disco's zorgen voor een gevarieerd feestprogramma.

Pistes Salzburger Sportwelt

Van ruim 350 kilometer aan pistes in acht verschillende skigebieden kun je gebruik maken. Het skigebied kan als overzichtelijk omschreven worden, doordat de bergen glooiend zijn. Nadeel hiervan is dat steile afdalingen ontbreken. Een uitdagende afdaling is alleen bij Wagrain te vinden.

 

Dit vind je misschien ook interessant

Aanbiedingen Skivakantie Oostenrijk
Wintersport Oostenrijk: tips en praktische info
Overzicht wintersportplaatsen Oostenrijk

Wintersportplaatsen Salzburger Sportwelt

De vakantieoorden in Salzburger Sportwelt zijn: Flachau, Wagrain, St. Johann-Alpendorf, Radstadt, Altenmarkt-Zauchensee, Kleinarl, Eben en Filzmoos. Al deze dorpen liggen omgeven door imposante bergen.

Radstadt - Actieve Bergavonturen in Ski amadé

Het wintersportresort met historische charme biedt onbeperkt skiplezier met tot 760 km aan hellingen en 270 liften.

Ideaal voor gezinnen is het skigebied Radstadt met o.a. een 8 en 10 persoons gondellift en een 6 km lange, verlichte rodelbaan. Voor plezier en ontspanning, de spa Amadé.

Info: www.radstadt.com

 

Webcams Salzburger Sportwelt

Bekijk hier webcambeelden van Salzburger Sportwelt