Wintersport Ramsau am Dachstein

Ramsau am Dachstein in Oostenrijk is ideaal voor de beginnende wintersporter. Ben je een skiër of een langlaufer? Dan zit je hier helemaal goed!

De wintersportplaats Ramsau am Dachstein (1.000 - 2.700 m) ligt op een hoogvlakte van achttien kilometer lengte en vier kilomter breedte, ruim driehonderd meter boven het Ennstal in de provincie Steiermark. ‘Am Dachstein’ duidt op de reusachtige kalksteenklomp die Ramsau in de luwte zet voor koude noordenwinden. Vanuit dalplaats Schladming is Ramsau gemakkelijk te bereiken via een goed uitgebouwde bergweg met een maximaal hellingspercentage van twaalf procent. Bij sneeuwval is het zaak om reeds in Schladming de kettingen te monteren. Wie voor de eerste keer het plateau oprijdt, zal tevergeefs op zoek gaan naar de plaats Ramsau. De gemeente bestaat uit een aantal verspreid liggende nederzettingen. Ramsau-Ort werpt zich op als dorpscentrum, hoewel die eer net zo goed naar Ramsau-Kulm had kunnen gaan. Naast Ort en Kulm heeft verder alleen Schildlehen de uitstraling van een dorpskern. De overige buurtschappen bestaan uit een aantal hotels of boerderijen en moeten het zonder winkelfaciliteiten doen. Voor inkopen ben je op Ort of Kulm aangewezen. Daarnaast zijn er op een aantal strategische punten hotels gebouwd. Meestal direct aan de de loipe.

Skigebied Ramsau am Dachstein: geschikt voor beginners

 Het skigebied van Ramsau am Dachstein heeft een totale lengte van 18 kilometer piste. 10 kilometer aan blauwe pistes, 4 kilometer rood en 4 kilometer zwart. Ramsau am Dachstein in Oostenrijk is ideaal voor de beginnende wintersporter. Ben je een skiër of een langlaufer? Dan zit je hier helemaal goed!

Skiverhuur en snowboardverhuur Ramsau am Dachstein

Wil je ski's huren of een snowboard huren in Ramsau am Dachstein? Voorkom wachtrijen in de plaatselijke winkel én huur met korting door vooraf online je materiaal te reserveren.

Prijzen skipas Ramsau am Dachstein

Ramsau am Dachstein 6 dagen 1 dag
Volwassenen € 188,50 € 36,50
Kinderen € 94,50 € 18,50
Jeugd € 141,50 € 27,50

 

 

Dit vind je misschien ook interessant

Aanbiedingen Skivakantie Oostenrijk
Wintersport Oostenrijk: tips en praktische info
Overzicht wintersportplaatsen Oostenrijk