Wintersport Ötztal

In het Ötztal worden enorme hoogtes gehaald, waarvan het hoogst 3340 meter is. Veel internationale wedstrijden en evenementen vinden in het Ötztal plaats. Eén van de populairste ‘Hautes Routes’ van de Oostalpen is in het Ötztal gelegen. Het is een skitour-klassieker in de ronde van Vent. Een echte aanrader. In het Ötztal is een verlichte rodelbaan. Van ver kun je de baan al zien liggen. Met de transfers naar de hutten erbij wordt het rodelen een bijzondere belevenis.

Voor zowel beginners als gevorderden is dit gebied geschikt. Het winterseizoen loopt van november tot mei. Er is een grote sneeuwzekerheid door de sneeuwkanonnen en de aanwezigheid van de twee gletsjers: de Rettenbachgletsjer en de Tiefenbachgletsjer. Er zijn zo'n 30 berghutten in het skigebied waar lekker gegeten kan worden.

Pistes Ötztal

Dit bruisende skigebied heeft moderne skiliften die je naar de pistes van in totaal 150 kilometer brengen. De langste afdaling is maar liefst vijftien kilometer lang. Deze loopt van het BIG3 panorama-platform Schwarze Schneide tot in het dal. De afdaling overbrugt 2000 hoogtemeters. De meest uitdagende, pittige afdaling heet de ‘Wilde Abfahrt’.

Wintersportplaatsen Ötztal

Plaatsen in het Ötztal zijn onder andere Haiming, Ötz, Umhausen, Längenfeld, Sölden, Vent en Obergurgl-Hochgurgl.

Webcams Ötztal

Bekijk hier webcambeelden van het Ötztal

Prijzen skipas Ötztal

     
Ötztal Super Ski Pass 6 dagen 1 dag
Volwassenen € 215,- -
Kinderen € 107,50,- -

 

Dit vind je misschien ook interessant

Aanbiedingen Skivakantie Oostenrijk
Wintersport Oostenrijk: tips en praktische info
Overzicht wintersportplaatsen Oostenrijk