Wintersport Leutasch

Skiën of langlaufen? Dan ben je in Leutasch aan het juiste adres! Vooral de beginners kunnen hier goed terecht.

Leutasch (1.130 - 1.363 m) is eigenlijk een verzamelnaam voor zo’n twintig ‘Ortsteile’ die verspreid in het ruim 16 km lange Leutaschertal liggen. Opvallend in dit dal is het landschappelijke contrast: de zuidoostelijke zijde wordt begrensd door vriendelijke, lichtglooiende heuvels, aan de tegenoverliggende zijde vormen de woeste steile rotswanden van het Wettersteingebergte de begrenzing. Belangrijkste en grootste dorp is Weidach. Hier liggen de meeste logiesaccommodaties en zijn de belangrijkste wintersportfaciliteiten terug te vinden. Het postkantoor, de VVV en het gemeentehuis liggen in het 2 km verderop gelegen dorpje Kirchplatzl. De andere dorpskernen bestaan uit slechts enige woonhuizen en boerderijen.

Skigebied Leutasch: geschikt voor beginners

Het skigebied van Leutasch heeft een totale lengte van 9 kilometer piste. 1,5 kilometer aan blauwe pistes, 5 kilometer rood en 2,5 kilometer zwart. Skiën of langlaufen? Dan ben je in Leutasch aan het juiste adres! Vooral de beginners kunnen hier goed terecht.

Skiverhuur en snowboardverhuur Leutasch

Wil je ski's huren of een snowboard huren in Leutasch? Voorkom wachtrijen in de plaatselijke winkel én huur met korting door vooraf online je materiaal te reserveren.

Prijzen skipas Leutasch

Leutasch 6 dagen 1 dag
Volwassenen € 232,- € 44,50
Kinderen € 139,- € 31,50
Jeugd € 213,- € 42,50

 

 

Dit vind je misschien ook interessant

Aanbiedingen Skivakantie Oostenrijk
Wintersport Oostenrijk: tips en praktische info
Overzicht wintersportplaatsen Oostenrijk