Wintersport in Katschberg

Dit jaar op wintersport? Dat kan nergens beter dan bij Landal Ski Life in de Alpen. Daar beschik je naast een luxe appartement of chalet óók nog over hotelfaciliteiten. Bijvoorbeeld in het Oostenrijkse Katschberg: een hooggelegen en gezellig skidorp. 

Vanuit het gezellige dorp strekt de uitdagende Topskiregion Katschberg (70 km piste) zich uit over twee bergen aan weerszijden van het dorp. Het is een mooi, modern en sneeuwzeker gebied met vooral veel snelle stoeltjesliften. Die twee bergtoppen luisteren naar de namen Aineck en Tschaneck, en zijn beide dik 2000 meter hoog. Rode pistes voeren de boventoon in het gebied, maar er zijn ook genoeg blauwe én twee lange zwarte pistes. Enkele droomafdalingen zijn de 6 kilometer lange ‘snelweg A1’, de rode lange kronkelaar ‘Abfahrt von Aineck’ en de pikzwarte piste Direttissima.

Ideaal voor families

Door de knusse sfeer en diverse oefenpistes direct in het dorp is Katschberg zeer geschikt voor beginnende wintersporters en gezinnen. In het overzichtelijke skigebied kom je elkaar altijd snel weer tegen, bijvoorbeeld voor een aangename lunch bij een van de vele pisterestaurants. Ook de accommodaties zijn vooral gericht op gezinnen, variërend van kleinschalige pensions tot echte familiehotels. Pal naast de skiliften ligt een groot, comfortabel en onder Nederlanders zeer geliefd Landal Ski Life.

Katschberg, gezellig dorp

Groot pluspunt van Katschberg zijn de afdalingen die dwars door het dorp leiden, waaronder een geweldige, brede en makkelijke oefenpiste. Langs die afdalingen vind je een aantal gemütliche restaurants met typisch Oostenrijkse sfeer. Katschberg is geen écht feestoord zoals sommige Oostenrijkse plaatsen. Toch komen ook liefhebbers van après-ski hier zeker niets te kort. In de Wilderer Alm, Stamperl, Lärchenstadl, Gamskogelhütte kun je van de vroege middag tot de kleine uurtjes terecht voor een dansje en een drankje.

Meer informatie: www.katschi.at

Prijzen skipas 2018-2019 (ook geldig in de skigebieden Fanningberg en Speiereck).

 
  6 dagen 1 dag
Volwassenen € 238,50  € 47,-  
Kinderen € 119,50 € 23,50
Jeugd € 180,50    € 35,50
Senioren € 229,50  € 42,50