Wintersport Fügen-Hochfügen

Fügen-Hochfügen in Oostenrijk is geschikt voor beginners en gevorderden. Of je nu wilt skiën, snowboarden of langlaufen, Fügen-Hochfügen biedt het allemaal. Plezier voor iedereen! 

Fügen is tegen een helling aangebouwd (560 - 2500 m). Hoewel de sfeer in het centrum van het dorp niet tegenvalt, mis je toch dat onvervalste wintersportgevoel. In de ochtenduren en namiddag is het erg druk door autoverkeer. Geen wonder overigens want de skiliften liggen ver buiten het centrum. Een tweede centrum met veel grote hotels is ontstaan rondom het dalstation van de Spieljoch cabinelift. Hier zit je altijd op loopafstand van de lift en dat is in Fügen een groot pluspunt.

Wie voor meer sneeuwzekerheid kiest komt in Hochfügen (1500m) uit. De klim naar Hochfügen valt vies tegen, 14 km lang draaien en keren over een smalle bergweg. Een eretoog met ‘Wilkommen im Hochfügen’ zorgt ervoor dat je goedgemutst het sneeuwzekere wintersportoord binnenrijdt. Het genoegen is echter van korte duur. Een enorme asfaltvlakte doemt als een open wond in het landschap op. Die vlakte blijkt wel degelijk een functie te hebben, want in de ochtenduren staat dit terrein binnen de kortste keren afgeladen met de auto’s van sneeuwhongerige wintersportliefhebbers.

Chalets en hotels in Fügen-Hochfügen

Zoek en boek een chalet of hotel in Fügen of Hochfügen via onze reispartner Booking.com.

Skigebied Fügen-Hochfügen: beginners en gevorderden

Het skigebied bij Fügen-Hochfügen heeft een totale lengte van 166 kilometer piste: 37 kilometer aan blauwe pistes, 84 kilometer rood en 45 kilometer zwart. Fügen-Hochfügen in Oostenrijk is geschikt voor beginners en gevorderden. Of je nu wilt skiën, snowboarden of langlaufen, Fügen-Hochfügen biedt het allemaal. Plezier voor iedereen! 

Skiverhuur en snowboardverhuur Fügen-Hochfügen

Wil je ski's huren of een snowboard huren in Fügen-Hochfügen? Voorkom wachtrijen in de plaatselijke winkel én huur met korting door vooraf online je materiaal te reserveren.

Prijzen skipas Fügen-Hochfügen
 

Hochfügen - Hochzillertal 6 dagen 1 dag
Volwassenen € 249,- € 52,50
Kinderen € 112,- € 23,50
Jeugd € 199,- € 42,-
     
Zillertaler Superskipass 6 dagen 1 dag
Volwassenen € 249,- € 52,50
Kinderen € 112,- € 23,50
Jeugd € 199,- € 42,-

 

Dit vind je misschien ook interessant

Aanbiedingen Skivakantie Oostenrijk
Wintersport Oostenrijk: tips en praktische info
Overzicht wintersportplaatsen Oostenrijk