Wintersport Bad Hofgastein

Midden in het brede Gasteinertal ligt het wintersportgebied Bad Hofgastein. De gevorderde skiër en snowboarder kan hier goed terecht, maar ook de beginnende langlaufer zit hier goed op zijn plek.

Midden in het brede Gasteinertal ligt de wintersportplaats Bad Hofgastein (860 - 2.300 m). De toevoeging ‘Bad’ doet het al vermoeden, deze plaats leidt een dubbelleven als wintersportoord en Kurort. Dit kuurgebeuren is sinds mensenheugenis verbonden aan het gehele Gasteinertal. Hoewel Bad Hofgastein de oudste nederzetting in het dal is, heeft het nabijgelegen Badgastein de meeste faam als Kurort opgebouwd. Bad Hofgastein is min of meer de eenvoudige tegenhanger. De plaats profiteert mee van de aantrekkingskracht die Badgastein internationaal uitoefent. Van de doorgaande verkeersweg en de spoorlijn naar de Tauerntreintunnel heeft de wintertoerist geen hinder, aangezien die ruimschoots om de plaats zijn heengeleid. Het centrum van Bad Hofgastein heeft een autovrije voetgangerszone en bestaat merendeels uit moderne hotels en Gasthöfe, die gespecialiseerd zijn in de opvang van Kurgasten. Het stedelijke karakter van de plaats wordt nog eens benadrukt door een uitgebreid aanbod van diverse luxueuze winkels. Daarnaast is er het immens grote kuurbad ‘ThermenTempel’.

Chalets en hotels in Bad Hofgastein

Zoek en boek een chalet of hotel in Bad Hofgastein via onze reispartner Booking.com.

Skigebied Bad Hofgastein

Het skigebied van Bad Hofgastein heeft een totale lengte van 201 kilometer piste. 170 kilometer aan blauwe pistes, 380 kilometer rood en 100 kilometer zwart. Midden in het brede Gasteinertal ligt het wintersportgebied Bad Hofgastein, de gevorderde skiër en snowboarder kan hier goed terecht. Ook de beginnende langlaufer zit hier goed op zijn plek.

Skiverhuur en snowboardverhuur Bad Hofgastein

Wil je ski's huren of een snowboard huren in Bad Hofgastein? Voorkom wachtrijen in de plaatselijke winkel én huur met korting door vooraf vooraf online je materiaal te reserveren.

Prijzen skipas Bad Hofgastein

Gastein Ski Pass 6 dagen 1 dag
Volwassenen € 257,- € 52,-
Kinderen € 128,50 € 26,-
Jeugd € 192,50 € 40,-

 

Dit vind je misschien ook interessant

Aanbiedingen Skivakantie Oostenrijk
Wintersport Oostenrijk: tips en praktische info
Overzicht wintersportplaatsen Oostenrijk