De mooiste wijken van Wenen

Het centrum van Wenen is natuurlijk een van de belangrijkste bezienswaardigheden, maar daarbuiten zijn er ook veel kleine buurtjes waar je lekker lekker rond kunt dwalen op zoek naar nieuwe winkels of een gezellig restaurant. Waar wil je het liefste heen? 

Het historische centrum van Wenen

Het centrum van Wenen staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en je vindt er talloze Weense bezienswaardigheden, zoals de Stephansdom, de Hofburg met de Spaanse Rijschool en typisch Weense koffiehuizen. Je kunt er goed winkelen, bijvoorbeeld in de gezellige Kärnterstraße, een van de centrale straten in het Centrum. Het historische centrum van Wenen wordt begrensd door de Ringstraße.

De Naschmarkt en Gumpendorf

De gezellige Naschmarkt is een van de bezienswaardigheden die je tijdens je stedentrip Wenen waarschijnlijk niet wilt missen. Als je daar toch bent, ga dan ook naar Gumpendorf. Dit buurtje, in de zijstraten tussen de Naschmarkt en de Mariahilfer Straße, barst van de kleine winkels, zoals meubelzaken. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij Saint Charles Apothecary in de Gumpendorfer Straße, waar kruidenproducten worden verkocht (het ruikt er heerlijk!) of bij Tongues in de Theobaldgasse, een kruising tussen een platenzaak en een delicatessenwinkel.

Karmelitermarkt

De Karmelitermarkt met de haar omringende straten is met stip een van de spannendste buurtjes van Wenen. Er gebeurt hier zoveel, voortdurend komen er bars, bijzondere winkels en galeries bij. Als je een keer bijzonder wilt eten kun je ook goed in dit buurtje terecht, bijvoorbeeld bij het Georgische restaurant Madiani op de Karmelitermarkt, waar je Russisch kunt ontbijten (thee uit de samovar!). Of bij de knusse bistro Das Engel in de Große Pfarrgasse, waar je eet aan lange houten tafels.

Freihausviertel in Wenen

Deze buurt grenst aan de Naschmarkt en als je ergens in Wenen een levendige stadscultuur vindt, is het hier. Vooral veel creatievelingen hebben de laatste jaren de weg naar het Freihausviertel weten te vinden, en je vindt er dan ook niet alleen designershops en galeries maar ook hippe eetzaken. Je kunt er ook terecht voor een goedkope hap, bijvoorbeeld bij Xpedit Kiosk in de Schleifmühlgasse (voor alle soorten Bratwurst, ook vegetarische).

Spittelberg

Spittelberg is een charmante buurt, met gebouwen uit de Biedermeiertijd en smalle romantische straten. Veel mensen kennen Spittelberg vanwege de kerstmarkt, maar je kunt er het hele jaar terecht als je op zoek bent naar een buurt met leuke cafe’s, restaurants en bars. Vaak op een van de verscholen binnenplaatsen. Spittelberg ligt vlakbij het MuseumsQuartier. In deze buurt vind je ook een paar restaurants waar je echt Weens kunt eten, bijvoorbeeld Witwe Bolte in de Gutenberggasse, het oudste restaurant voor Spittelberg (ook vegetarisch).

ANWB Extra Reisgids Wenen

Haal het maximale uit je stedentrip Wenen met onze ANWB Extra Reisgids Wenen. Je bestelt 'm gemakkelijk online. Inclusief grote uitneembare kaart.

Bestel ANWB Extra Reisgids Wenen

Stedentrip Wenen boeken

Wil je Wenen met eigen ogen zien? Boek dan een stedentrip bij de ANWB. Je profiteert altijd van het voordeel van je ANWB-lidmaatschap. Samen met onze reispartner Stedentrips.nl hebben we de beste aanbiedingen voor je uitgezocht. Exclusief voor ANWB-leden!

Bekijk top 10 stedentrips Wenen

Speciaal voor jou geselecteerd