Wandelklassieker Karinthië

Wandelklassieker

Natuurlijk kennen we Karinthië van de Weissensee, waar de alternatieve Elfstedentocht ’s winters voor spannende beelden zorgt. Maar de Oostenrijkse provincie biedt meer: wandelen en culinair genot.

1. Culinair hoogstandje
Laat je niet misleiden door het nostalgische, grenen interieur van Landhotel Lindenhof in Feld am See. Wat de kok hier op tafel tovert, behoort tot de culinaire top. Er wordt zoveel mogelijk met regionale ingrediënten gekookt.

website

2. Nieuw: Alpe-Adria-Trail
De 750 kilometer lange Alpe-Adria-Trail is een fonkelnieuwe, grensoverschrijdende ‘monsterroute’ door Oostenrijk, Italië en Slovenië. In 43 etappes, elk met een lengte van ongeveer 17 km, loopt de wandeltrail door Karinthië, Friuli-Julisch Venetië en Slovenië. De trail start in Karinthië aan de voet van de Pasterze, de grootste gletsjer van Oostenrijk, en eindigt in Muggia ten zuiden van Triëst.

website

3. Traditionele smuladresjes
Buschenschank zijn oeroude regionale eetgelegenheden waar alleen regionale specialiteiten de (houten) tafel halen. Ze worden ook nog eens volgens eeuwenoude recepten gemaakt.

website Buschenschanken

website Buschenschanken hutten

4. Makkelijke wandelingen
Laat de klimtouwen maar thuis! Het nationale park Nockberge staat met zijn ronde bergtoppen bekend als het ideale wandelgebied voor gezinnen. De sparren- en lariksbossen in het 216 vierkante kilometer grote natuurgebied behoren tot de grootste van de oostelijke Alpen.

website

De etappes 15-16-17 lopen door het Nockberge:

website

5. Heidi und Peter
Een persoonlijke tip van Nicole Pijpers van het Oostenrijks Toeristenburo. ‘Ik heb vorig jaar de Heidi Alm met mijn dochtertje van vijf  bezocht. Een leuke wandeling langs het verhaal van Heidi en Peter, net lang genoeg om haar geïnteresseerd te houden. Daarna kun je eventueel nog een hengel huren en vis vangen die je dan mee naar huis kunt nemen.’

website

6. Dieren kijken
Toegegeven, je associeert het Oostenrijkse bergland niet meteen met dierentuinen. Toch biedt het land van Mozart en Sissi een paar bijzondere exemplaren. Bezienswaardig zijn de Reptielenzoo, een park met adelaars (met show) en een Alpenwildpark. Bekijk ze allemaal op deze site:

website

7. Kabelbaanavontuur
Niet alleen in de winter zijn kabelbanen leuk. De Millenium-Express voert je naar de Tressdorfer Alm voor een robbertje klauteren en klimmen in het kindvriendelijke Felsenlabyrinth.

website