Oman: 8 gouden tips

Wil of ga jij op reis naar Oman? Bekijk dan deze 8 tips en ga goed voorbereid van huis.

1. Woestijn

Breng een van de nachten in Oman door in de woestijn. Na een tocht door de woestijn en een prachtige zonsondergang, is het volop genieten van een heerlijke maaltijd, een koffie bij het kampvuur en een traditioneel muziekoptreden in een van de woestijnkampen.

2. Buitensport

Oman is the place to be voor bergsporten zoals hiking, trekking, cayoning en caving. Voor een échte adrenaline-kick kun je een tocht maken over de Via Feratta, een ‘ijzeren weg’ door de bergen waarlangs vaste ijzeren kabels en stijgbeugels zijn bevestigd. Met behulp van metalen ladders, kabelbruggen en andere hulpmiddelen klauteren de waaghalzen de bergen door.

3. Eten

In Oman kunnen je heerlijk eten! In het traditionele restaurant Bin Ateeq in de oude stad van Nizwa, zit je in een kring op de grond en eet je met je handen de lekkerste gerechten, zoals haai en Shuwa (een traditioneel vleesgerecht).

4. Onontdekt Oman

Ga op verkenning op het noordelijk gelegen schiereiland Musandam. Een onontdekt stukje Oman, met prachtige fjorden. Een boottochtje langs de ruige kustlijn geeft een grote kans op een ontmoeting met dolfijnen.

5. Oosterse mystiek, westers comfort

Bezoek in de havenplaats Sur de werf voor de bouw dhows, de traditionele houten zeilschepen worden hier nog met de hand gemaakt. Vanuit Sur kun je ook een bezoek brengen aan de schildpadstranden. Absoluut een  onvergetelijke ervaringen om een enorme schildpad haar eieren te zien leggen!

6. Lokale bevolking

Sta open voor contact met de lokale bevolking! Op één van de lokale markten, tijdens een bezoek aan de bedoeïenen in de woestijn of in een traditionele koffieshop onder het genot van een kahwa koffie en een shisa (waterpijp). Niet alleen een geweldige ervaring, maar ook een uitgelezen kans om iets over het lokale leven te leren én mooie foto’s te maken.

7. Salalah

Op één uur vliegen van Muscat ligt het zuidelijke Salalah, een prachtige kuststad in de groene provincie Dhofar. De regio Dhofar staat bekend om haar wierookbomen en UNESCO ”waakt” hier over de bijzondere nederzetting Khawr Rawri.

8. Royal Opera House

Zin in een culturele avond? Breng dan een bezoek aan het splinternieuwe  Royal Opera House in Muscat. Het gebouw alleen is al een sprookje, maar er worden ook prachtige voorstellingen opgevoerd.

Dit artikel is geschreven door de makers van REIZEN Magazine, hét reismagazine van de ANWB.