Wintersport Geilo, Noorwegen

Een sledetocht met turbohusky’s, snowkiten op een poolvlakte, lynxen voeren en ijsvissen met een flamencozangeres. Voor een afwisselend winteravontuur moet je in het Noorse skioord Geilo zijn.

Geilo biedt veel meer dan alleen skiën: het is dé plek voor een compleet winteravontuur. Logisch, het plaatsje ligt op de rand van
de kolossale hoogvlakte Hardangervidda. Dit prachtige, ruige natuurgebied is sinds Amundsen – de eerste mens op de Zuidpool – oefengebied voor poolexpedities.

Natuurpark Langedrag Geilo

Hier vind je bijna alle zoogdieren die je in de Noorse wildernis
zou kunnen tegenkomen, als je veel geluk hebt. Er zijn onder meer wolven, elanden, herten en muskusossen. En er is een afgesloten terrein waarin een stuk of acht lynxen rondlopen. 

Tips Geilo

Hardangervidda: de Hardangervidda in de winter is vergelijkbaar met Antarctica in de zomer. Toch is een autorit hier goed te doen en dat levert een onvergetelijke ervaring op.

Met de trein: twee van beroemdste spoorwegen ter wereld vind je op de Hardangervidda. De heroïsche Bergen-Oslolijn en de steile Flåmsbana die langs bevroren watervallen rijdt.

Apres ski: Geilo staat niet bekend om zijn kroegpolonaises. Sfeervol alternatief: fjellstue (bergcafés zoals Hakkesetstølen en Halne) en hotels (zoals Bardøla, Highland en Dr. Holms).

Meer over Geilo

Geilo (800 - 1.178 m) is de poort naar de bekende Hardangervidda, de grootste hoogvlakte van Europa. De plaats is zeer sneeuwzeker en de alpine-skiër kan hier ruim zes maanden op de lange laten staan. Naast skiën neemt de langlaufsport een belangrijke plaats in. Geilo beschikt over een gezellig centrum met interessante winkels en cafés.

Sneeuwhoogte en weer Geilo


Pistes Geilo

Het skigebied van Geilo heeft een totale lengte van 35 kilometer piste.

Skiverhuur en snowboardverhuur Geilo

Wil je ski's huren of een snowboard huren in Geilo? Voorkom wachtrijen in de plaatselijke winkel én huur met korting door vooraf online je materiaal te reserveren.


Bekijk ook:

Wintersport in Hemsedal, Noorwegen