Noorse fjorden in het voor- en najaar

ANWB samen met Pharos Reizen

De meeste toeristen bezoeken de Noorse fjorden in de zomer, maar vlak het voor- en najaar niet uit! Het biedt juist vele voordelen om in dit seizoen naar het land van de watervallen en kraakverse zalm te reizen.

Noorwegen in het voorjaar: ruik de bloesem

Vakantie Noorwegen, rondreis Noorwegen en Noorse fjorden

Landschappelijk gezien kan er weinig tegen het Noorse voorjaar op. In het fjordengebied, vooral rond het Hardangerfjord, tref je in de lente een zee aan bloeiende fruitbomen. Al die roze en lichtgroen getinte bloesem vormt een schitterend contrast met het groenblauwe fjord en de besneeuwde bergen. Hoort daar voor je gevoel nog een waterval bij? Juist in het voorjaar kun je door de smeltende sneeuw genieten van kolkende en bruisende cascades. Al is de lente in Noorwegen een wispelturig seizoen, er zijn zeker dagen die warm genoeg zijn om buiten op een terras een ‘Hansa’ te drinken – een Noors pilsje. Last but not least: je (autorond)reis is een stuk voordeliger in de lente!

Vakantie Noorwegen, rondreis Noorwegen en Noorse fjorden

Voordelen voorjaarsvakantie Noorwegen:

  • Idyllische natuur
  • Fraaie contrasten
  • Rustiger
  • Voordeliger (autorond)reizen


 

Noorwegen in het najaar: geniet van herfstkleuren

De herfst is Noorwegen is iets bijzonders. Een beetje weemoedig, maar dat geeft juist sfeer aan je rondreis door het prachtige Noorse landschap. Je kunt volop genieten van de herfstkleuren, tijdens een bergwandeling bijvoorbeeld, wat de Noren zelf ook graag doen. In de fruitstreek rond het Hardangerfjord en Sognefjord mag je zelf appels, peren of pruimen plukken. Dat gaat hier heel mooi op basis van vertrouwen: je laat je geld achter in een doos. Of proef de beroemde appeltaart en appelcider, daar is het nu de tijd voor. Ook al kan het soms een beetje nat of grijs zijn, de bergen zijn nú op hun mooist, met fraaie kleuren, kristalheldere meren en heldere, frisse lucht.

Voordelen najaarsvakantie Noorwegen:

  • Prachtige herfstkleuren
  • Culinair genieten
  • Rustiger
  • Voordeliger (autorond)reizen