Noorwegen: 3x actief in het fjordengebied

Het fjordengebied – 160 kilometer tussen Bergen en Stavanger – is misschien wel het mooiste stuk van Noorwegen. En dat niet alleen, je vindt er ook de meest uiteenlopende buitenactiviteiten.

1. Gletsjerhike

Lijkt moeilijk, maar is het niet. Iedereen vanaf 12 jaar kan het, mits in normale conditie. Vanaf het Folgefonna Sommerski Centre, net buiten Jondal, klauter je met gids Åsmund Bakke de Folgefonna gletsjer op. Hij vertelt je van alles over de gletsjer en de omgeving en halverwege is er een lunch. Mét twee flesjes gletsjerwater.

2. Zalmsafari

Benodigdheden: een drysuit, snorkel en duikbril. Maar daar wordt voor gezorgd. En dan? Dan kun je beginnen aan de zalmsafari. Drijvend in de rivier de Suldalslågen speur je de bodem af naar rondspartelende zalm. Dat kan het hele jaar door, maar doe je dit in de winter, zorg dan wel voor warme kleding onder je droogpak. Deelname vanaf 14 jaar.

3. Preikestolen

Een van de bekendste attracties van Noorwegen is de Preikestolen (Preekstoel). Dit is een klif boven het Lysefjord van 600 meter hoog. Bovenop heb je fantastisch uitzicht over het fjord en als je durft kun je over de rand de afrond in kijken. 600 meter loodrecht naar beneden. De hike omhoog is pittig, neem dus je bergschoenen mee.

Zelf naar Noorwegen?

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om Noorwegen met eigen ogen te zien? Boek je rondreis bij ANWB Ledenreizen: hoe langer lid, hoe meer voordeel.

Bekijk vakanties naar Noorwegen

Bekijk ook de rondreizen door Noorwegen van onze reispartner Pharos