Nieuw: tolbadge voor Frankrijk, Spanje én Portugal

Makkelijk en snel langs de tolpoorten

Nederlanders die deze zomer met de auto naar Frankrijk, Spanje of Portugal gaan, kunnen vanaf nu langs de ‘snelle’ tolpoorten rijden met één speciale tolbadge voor deze landen. De badge is de elektronische manier van betalen op het gehele Franse, Spaanse en Portugese wegennet en bij ruim 300 parkeerterreinen in Frankrijk en Spanje. De tolbadge is vanaf vrijdag 7 juli verkrijgbaar in de ANWB-winkels. 

Tijdelijk technische problemen AREA tolbadge Portugal en Baskenland Noord Spanje

20-7-2017 – Er blijkt een technisch probleem te zijn met de tolbadge registratie in Portugal en Baskenland Noord Spanje. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing! Tol betalen in Portugal en Baskenland zal dus nog even op de oude manier moeten. In heel Frankrijk en de rest van Spanje werkt de tolbadge wel gewoon.

Wat is een tolbadge?

De tolbadge is een klein apparaatje dat op de binnenzijde van de voorruit van de auto wordt bevestigd. Het zorgt er voor dat het niet nodig is om te stoppen of in de file te staan voor de tolpoorten waar contant of met creditcard betaald moet worden. De betaling wordt maandelijks automatisch afgeschreven.

Wat kost de tolbadge?

  • Tolbadge Frankrijk/Spanje/Portugal kost € 17,99. ANWB-leden betalen € 15,99.
  • De tolbadge voor alleen Frankrijk blijft ook verkrijgbaar. Die kost € 13,99. ANWB-leden betalen € 11,99.

De kosten van het gebruik van deze tolbadge bedragen € 3,00. Echter, als je gebruikmaakt van een E-factuur (geen papieren factuur) ontvang je € 0,50 korting per factuur waarbij Spanje en Portugal gezien worden als 1 land.

Rekenvoorbeeld: Je rijdt in Frankrijk, Spanje en Portugal in tijdsbestek van 1 maand. Dan zijn de kosten €2,50 + €3,00 = €5,50. Indien je een papieren factuur wil ontvangen zijn de kosten in ditzelfde voorbeeld €3,00 + €3,00 = €6,00.

De tolbadge Frankrijk/Spanje/Portugal heeft dezelfde voorwaarden als de Franse tolbadge die al langer verkrijgbaar is bij de ANWB. Ook voor de badge voor Frankrijk, Spanje en Portugal zijn de kosten € 2,50 per maand (€ 3,- bij een papieren factuur) en dat alleen in de maand als de badge wordt gebruikt. Daarbij komen de reguliere toltarieven.

Tolbadge aanschaffen

Om in het bezit te komen van de tolbadge is het nodig om een legitimatiebewijs en een ANWB-lidmaatschapspas mee te nemen naar de ANWB-winkel. Ook is voor deze tolbadge de registratie van het kenteken nodig. Voor de administratieve afwikkeling is een geldig e-mailadres noodzakelijk. Na de registratie en betaling is de tolbadge direct geactiveerd en klaar voor gebruik. Wie de Frankrijk tolbadge wil opzeggen en daarvoor in de plaats een badge voor Frankrijk/Spanje/Portugal wil, moet de Franse tolbadge meenemen zodat deze geblokkeerd kan worden.

Alles over de tolbadge Frankrijk/Spanje/Portugal