Meeste bosbranden in Zuid Europa onder controle

Door de aanhoudende hitte en lange periode van droogte hadden veel landen in het zuiden van Europa te kampen met bosbranden. Inmiddels zijn de meeste branden onder controle.

Bosbranden Montenegro

De natuurbranden in Montenegro zijn onder controle. De meeste bosbranden waren de afgelopen dagen op het schiereiland Lustica (aan de ingang van de Baai van Kotor) in het zuiden van Montenegro. Er zijn GEEN doorgaande wegen dicht.

Bosbranden Italië

In Midden- en Zuid-Italië hebben de afgelopen dagen veel bosbranden gewoed. De getroffen provincies waren Lazio, Toscane, Campania, Calabrië, Apulië en op Sicilië. Ook bij de populaire badplaats Ostia ten zuidwesten van Rome waren branden. De meeste branden zijn inmiddels onder controle of zijn in onbewoonde gebieden. Door het droge en hete weer kunnen de branden wel weer snel oplaaien. Volgens de Alarmcentrale zijn er geen Nederlanders getroffen. 

Bosbranden Kroatië

De bosbranden nabij Split zijn nu onder controle. De aanhoudende droogte zorgt toch nog regelmatig voor oplaaiende bosbranden langs de Adriatische kust. Ook op het bij Nederlanders populaire schiereiland Istrië zijn er branden geweest, onder meer bij Pula. Er zijn GEEN snelwegen of andere doorgaande wegen dicht in het gebied.


ANWB Reis- en/of Annuleringsverzekering

Is er sprake van een natuurramp in het gebied waar je op vakantie bent of naar toe gaat? Wij kunnen ons voorstellen dat je dan vragen hebt over jouw Reis- en Annuleringsverzekering.
Bekijk meest gestelde vragen over ANWB reis- en annuleringsverzekering


Zie ook

Niemand hoopt het ooit mee te maken, maar het kan gebeuren: een brand op de camping, in het recreatiepark of in de natuur. Weten hoe je een brand kunt voorkomen en wat je moet doen als er toch een natuurbrand is kun je lezen in ons dossier.

Dossier natutuurbranden