Droomreis Maleisië

Een bonte mix van cultuur, natuur, relaxen en beleving

Elk nummer van het tijdschrift REIZEN Magazine bevat minimaal een droomreis. In nummer 12 is dat: West-Maleisië, per huurauto.

Voerde de droomreis uit REIZEN Magazine 11 ons nog naar wit, kaal en koud Antarctica, met nummer 12 reizen we door groen, heet en weelderig West-Maleisië. Dat klinkt avontuurlijk, en dat is het ook, maar tegelijk is het vrij eenvoudig. Voor deze reportage plukte de REIZEN-redactie namelijk een kant-en-klaar arrangement uit het programma van SNP Natuurreizen. Wat betekent dat de huurauto en de accommodaties - denk aan boutique-hotels als kleine musea, in hartje Georgetown of Malakka - voor ons waren geregeld. Ook kregen we een uitgebreid SNP-info-pakket. Wat we wél zelf moesten doen?

Rijden, over prima wegen. Kuala Lumpur verkennen, een moderne metropool. Enorme tempels bewonderen, zoals de Hindoe-tempel in de grotten van Batu of de Chinese Cheng Hoon tempel in Malakka, de oude koloniale stad, waar ‘onze’ VOC lange tijd de scepter zwaaide. Een jungletocht maken, per boot en te voet, in Taman Negara en in Belum, speurend naar neushoornvogel, olifant en de rafflesia, de grootste bloem ter wereld. En hier dan ook de Asli ontmoeten, de oorspronkelijke bewoners van Maleisië. Toeren tussen theevelden, in de Cameron Highlands. Snorkelen tussen tovervisjes, boven kleurig koraal. Tongstrelend eten, gewoon langs de weg. Kortom, een bonte mix van natuur, cultuur, relaxen en beleving. Meer weten over deze reis? Kijk op snp.nl. Of lees REIZEN Magazine 12, het decembernummer. En wat daar allemaal nog meer in staat, dat zie je hier.