Aanslag vliegveld Atatürk Turkije

Op de Atatürk-luchthaven in Istanbul zijn dinsdagavond bij een aanslag tientallen doden en 150 gewonden gevallen. Dat heeft de Turkse regering bekendgemaakt. Onder de doden zijn drie zelfmoordterroristen.

Aanslag vliegveld Atatürk Turkije (foto ANP)

Volgens premier Yildirim kwamen zij met een taxi naar de luchthaven en schoten zij om zich heen voordat ze zichzelf opbliezen. Dat gebeurde bij de ingang van de internationale terminal, waar iedereen streng wordt gecontroleerd.  

Alles wijst er volgens Yildirim op dat de aanslag het werk is van IS. Gewonden werden met ambulances en taxi's naar ziekenhuizen vervoerd. De luchthaven was enige uren ontruimd. 

Luchtverkeer weer opgestart

Het luchtverkeer van en naar het Turkse vliegveld Atatürk bij Istanbul is woensdagochtend na de aanslag weer opgestart. Veel van de vluchten zijn wel geannuleerd of vertraagd.

De vliegmaatschappij Turkish Airlines heeft laten weten vluchten voorlopig uit te stellen. De vlucht die om 11.10 uur gepland staat vanaf Schiphol te vertrekken richting het getroffen vliegveld is geannuleerd. Andere vluchten vanaf Schiphol richting Atatürk vliegen vooralsnog wel.

Verder vertrok woensdagochtend om 8.15 uur vlucht TK1432 vanaf Rotterdam-The Hague Airport naar Istanbul Atatürk.

Vliegtuigen die dinsdagavond op weg waren naar de luchthaven kregen geen toestemming meer daar te landen. Meerdere toestellen werden omgeleid naar andere vliegvelden na de zelfmoordaanslag bij de veiligheidscontrole op de internationale terminal van vliegveld Atatürk. Een KLM-vlucht, op weg van Amsterdam naar Istanbul, is teruggekeerd.

Bron: ANP/NOS Teletekst

Zie ook:

Reisadvies Turkije