ANWB Mifi komt goed uit test Consumentenbond

'Goed alternatief voor traag internet in het buitenland'

De Consumentenbond heeft het mifi-apparaat van de ANWB getest. De conclusie: 'een handzaam alternatief voor traag en onveilig internet in binnen- en buitenland.'

Op vakantie is een mifi-apparaat heel handig, wanneer je veilig online wilt, maar geen zin hebt in de hoge roamingkosten of het trage, onveilige netwerk van je hotel. Een Mifi router is een handzame 3G router die werkt op een accu. Wanneer je de router aanzet maakt het apparaat automatisch verbinding met het internet. Dit gebeurt via een simkaart, welke wordt geplaatst in de Mifi router. Simpel gezegd, wordt op deze manier mobiele data omgezet in een klein Wifi-netwerk waarop je met maximaal 10 apparaten tegelijkertijd verbinding kunt maken. Sinds december 2015 verkoopt de ANWB een mifi-apparaat en bieden we je de mogelijkheid om samen met het kastje ook een lokale simkaart voor Duitsland, Oostenrijk of Frankrijk te bestellen.

ANWB Mifi - Handig op vakantie

De Consumentenbond heeft de ANWB mifi getest en komt tot de conclusie dat de Huawei E5330 prima werkt. De handleiding is duidelijk en een groot pluspunt is dat het netwerk uit het apparaat meteen beveiligd is.

De consumentenorganisatie geeft in de review wel aan het jammer te vinden dat het kastje alleen 3G ondersteunt, in plaats van het snellere 4G. Echter, uit onze tests voor de Kampeer & Caravan Kampioen (KCK) is niet gebleken dat een 3G-mifi onvoldoende snelheid biedt voor het streamen van video’s via bijv. Netflix of Youtube. Een test van de ICT-afdeling van de ANWB liet een gemiddelde downloadsnelheid zien van 7,54 MB per seconde. Dat is normaal gesproken ruim voldoende voor het streamen van video. Wel is de snelheid afhankelijk van o.m. de locatie en de drukte op het mobiele netwerk.

Het voordeel van een 4G-mifi is inderdaad een hogere snelheid. Nadelen zijn er ook. Je verbruikt dan veel meer data, waardoor een databundel eerder op zal zijn en je dus al snel meer kosten maakt. Ook zijn 4G-mifi’s duurder in aanschaf.

Wij zijn verder blij met de overwegend positieve review van de Consumentenbond en gaan met de overige opmerkingen aan de slag. Zo zullen wij de gebruiksaanwijzing nog verder verbeteren.

Nieuwsgierig geworden naar ANWB Mifi? Leden bestellen het apparaatje voor 59,-.

Bekijk ANWB Mifi op vakantie