Wereldwijde najaarstrips door National Geographic

Onze collega National Geographic blikt alvast vooruit naar de komende herfstperiode. Wat is er in het najaar wereldwijd te doen? 

Internationale Gastronomiefeest, Dijon

Van 30 oktober tot en met 11 november 2015 vind het het jaarlijkse internationale Gastronomiefeest plaats in het Franse Dijon. Je vindt er kookdemonstraties, workshops, wedstrijden en wijnproeverijen.

Meer info op de officiële website van Dijon

Enkutatash (Nieuwjaarsdag 2008), Ethiopië

Op 11 september begint in Ethiopië het jaar 2008. Vreugdevuren en een grote feestdis in hoofdstad Addis Abeba.

Excursie Kangaroo Island, bij Australië

Iedere dag na zonsondergang kun je op excursie naar Kangaroo Island, een van de meest ongerepte plekken in Australië. Kangoeroe’s en koala’s zijn nachtdieren.

Meer informatie vind je op http://www.hansonbay.com.au/

Sound of Music Gala, Salzburg

Op 17 oktober kun je naar het Sound of Music Gala in Salzburg. De vijftigste verjaardag van de film The Sound of Music lokt duizenden fans naar Salzburg. Zo zijn er het Sound of Music Gala op 17 oktober in de historische Felsenreitschule en de Sound of Music-musical in het Salzburg Landestheater.

Meer informatie over Sound of Music Gala

In the Heart of the Sea, Nantucket, Massachusetts

De film In the Heart of the Sea, die in december uitkomt, gaat over het noodlot van het walvisschip Essex. Het schip zonk in 1819 nadat het geramd werd door een potvis. Het echte verhaal ontdek je in november in het Whaling Museum in Nantucket. Je kunt zelfs plaatsnemen in een replica van de walvisboot.

Meer informatie over het Whaling Museum in Nantucket

Danjiri Matsuri, Osaka (Japan)

Op 13 en 14 september vindt de driehonderd jaar oude competitie Danjiri Matsuri plaats. Teams van 500 tot 1000 man trekken traditionele vlotten met touwen door de straatjes. De Japanse ‘eetstad’ Osaka Danjiri Matsuri is in de herfst zeer de moeite waard om te bezoeken. De metropool wordt dan prachtig gekleurd door gingkgo- en esdoornbladeren én er worden talrijke festivals en evenementen georganiseerd.

World Indigenous Games in Palmas (Brazilië)

Van 23 oktober tot en met 1 november vind je in Palmas de World Indigenous Games. Een sportief festival waaraan zo’n 25 landen meedoen. Centraal staan de traditionele inheemse spelen, zoals lanswerpen, touwtrekken en xikunahity, een soort voetbal waarbij alleen het hoofd wordt gebruikt.

Mariachi-mis bijwonen in San Antonio, Texas

Sinds juli zijn de missieposten in San Antonio ‘geüpgraded’ tot Werelderfgoed. De vijf kerkgebouwen in Spaanse koloniale stijl zijn op zichzelf al een kijkje waard, helemaal als je ze combineert met een fantastische mariachi-mis. Deze vinden het hele jaar door plaats.

Dag van de doden in Mexico 

Dag van de Doden, Mexico City

Een beetje macaber, maar de Dag van de Doden op 1 en 2 november 2015 is toch echt een feestdag in Mexico. Bezoek een markt met lokale lekkernijen, zoals suikerdoodshoofden en pan de muertos (brood van de doden). Er is ook een kaarsprocessie door de stad naar het kerkhof, waar de familie de nacht doorbrengt bij de graven van hun geliefden.

Verticale watergrotten op de Bahama’s

Andros, het grootste eiland van de Bahama’s, staat bekend als een verborgen parel. Toch vind je hier de zeer bezienswaardige ‘Blauwe Gaten’, verticale grotten in het water. Het Blue Holes National Park is een van de vijf nationale parken die het eiland rijk is.

Meer vakantie inspiratie?

Vind je deze 'uitjes' iets te exotisch voor in de herfst? Samen met onze reisdochters geven we je tips en inspiratie voor de herfst(vakantie). Of je nu een dagje weg wilt, een Europese stad wilt bezoeken tijdens een stedentrip of gewoon op zoek bent naar een korte vakantie dichtbij, je vindt het op anwb.nl.

Bekijk tips en ideeën