Ontdek Cannstatter Wasen in Stuttgart

‘Het tweede Oktoberfest’

Oktoberfest gemist? Geen probleem! In Stuttgart is tot en met 11 oktober het ‘tweede Oktoberfest van Duitsland’ in volle gang. En terwijl München tegenwoordig wordt overspoeld door miljoenen toeristen, komen de feestgangers van Cannstatter Wasen voornamelijk uit de regio. Vijf redenen waarom je beter naar Stuttgart kunt reizen. 

Reden 1: Familiedag

Geen zin in hordes dronken tieners in lederhosen en dirndl-jurkjes? Op woensdagen is het familiedag in Stuttgart. Gezinnen met kinderen krijgen de hele dag door kortingen op diverse kermisattracties, eten en parkeren. Daarnaast zorgen clowns, ballonnenartiesten en schmink-kunstenaars dat kinderen zich geen minuut zullen vervelen. Wist je trouwens dat Cannstatter Wasen de meeste kermisattracties telt van heel Europa? Zin in een ritje? Er wachten maar liefst 37 hectare botsauto’s, spookhuizen, cityhoppers, zweefmolens en ander kermisvertier op je!

Reden 2: Ballonnenwedstrijd

Op woensdag 7 oktober om 14.30 is het tijd voor één van de letterlijke en figuurlijke hoogtepunten van Cannstatter Wasen. Diverse lucht- en gasballonnen kleuren de hemel boven het volksfeest. Ze worden losgelaten nabij ‘Reitstadion’ op het kermisterrein. Helaas kan dit event alleen doorgaan bij de juiste weersomstandigheden. Duimen dus!


Reden 3: Voor iedereen een biertent

Toegegeven; Net als bij Oktoberfest wordt er ook tijdens Cannstatter Wasen vrij veel gedronken. Er zijn maar liefst zeven biertenten en twee wijntenten op het terrein te vinden. Gelukkig zijn ze niet allemaal hetzelfde en kun je het exemplaar kiezen dat het beste bij jou past. Zo richten Schwaben Brau en Gockelesmaier zich op het hogere segment. Überhaupt geen zin in massale biertenten? Tussen de kermisattracties zijn ook meer dan genoeg kleine biergartens en terrasjes verstopt. ‘Prost!’

Reden 4: Spetterende vuurwerkshow

Het Cannstatter Volksfest eindigt met een overweldigend vuurwerkspektakel dat je niet mag missen. Onder het genot van de laatste pullen bier wordt het volksfeest spectaculair afgesloten door niemand minder dan ‘vuurwerk-koning’ en –kampioen Joachim Berner. Hij zal de hemel van Stuttgart op zondag 11 oktober 21.30 in vuur en vlam zetten, vergezeld van een medley aan populaire hits. Hiermee eindigt het 17-daagse volksfeest van Stuttgart.

Reden 5: Stuttgart!

Niet alleen het volksfeest, maar ook Stuttgart zelf, is toeristisch gezien minder bekend dan München. Toch heeft de stad meer dan genoeg te bieden. Met name autoliefhebbers zullen zich gelukkig prijzen in de geboortestad van de automerken Mercedes en Porsche. Het stijlvolle Mercedes-museum is gigantisch en biedt een prachtig historisch overzicht van de eerste paardenwagens tot de nieuwste racemonsters. Liever een Porsche? In het Porschemuseum duik je in de geschiedenis van dit luxe automerk. Viel Spaß!

Tekst: Tamara Evers - Fotografie:Ruben Drenth