Verbetering bescherming pakketreiziger

Het Europees Parlement heeft vandaag ingestemd met een nieuwe regeling die vakantiegangers van verzorgde reizen beter beschermt. De ANWB vindt dit een verbetering ten opzichte van de huidige regels, maar vindt de regeling nog niet optimaal voor de reiziger die zijn vakantie online boekt.

PakketreizenDe verbetering zit volgens de toeristenbond vooral in de opzegmogelijkheden van de reiziger bij calamiteiten, meer zekerheid bij faillissementen van reisaanbieders en bescherming van de reiziger die zijn reis online boekt.

Voor die laatste groep reizigers ziet de ANWB echter ook risico’s: reisaanbiedingen via sites die met elkaar verbonden zijn – bijvoorbeeld een vlucht en een huurauto, kunnen nog steeds als afzonderlijke reisonderdelen worden gezien waarvoor niet de bescherming van de nieuwe regeling geldt. De ANWB gaat nauwgezet volgen hoe de regeling in de Nederlandse wet vorm zal krijgen. Mogelijk zal de positie van de vakantieganger die zijn reis online boekt alsnog moeten worden verbeterd. De regeling moet in 2018 zijn ingevoerd.