ANWB blij met plan tweeweekse meivakantie

Staatssecretaris Dekker heeft vandaag zijn plan bekend gemaakt om voor alle scholen een gelijke periode van twee weken meivakantie aan te wijzen. De ANWB is verheugd over dit voornemen: kinderen binnen een gezin hebben straks gelijk verlof, wat minder organisatie voor de ouders betekent en meer mogelijkheden biedt om gezamenlijk op stap te gaan.

Meivakantie 2016Voor de huidige meivakantie wordt nu nog een week door het ministerie bepaald. Scholen kunnen zelf kiezen voor een tweede week. Dat leidt tot problemen, constateert Dekker in het AD: "Veel ouders klagen daarover, omdat ze graag twee weken op vakantie gaan, maar elke school er verschillend mee omgaat. Dat is een ramp voor ouders die bijvoorbeeld kinderen op zowel de basisschool als in het voortgezet onderwijs hebben."

Een meivakantie van twee weken biedt een extra mogelijkheid voor een langere vakantie buiten het zomerseizoen. De ANWB merkte afgelopen twee jaar zowel bij ouders als bij het onderwijs overwegend steun voor dit plan. Deze steun kan binnenkort bevestigd worden als resultaten van een onderzoek hierover bekend worden gemaakt. Nog vóór de zomer van 2016 beslist het ministerie over de nieuwe plannen voor de landelijke inrichting van de meivakantie.

Bekijk data meivakantie 2016