Harige passagier op vlucht Londen-Amsterdam

De passagiers op een vlucht van Londen naar Amsterdam wisten niet wat ze zagen toen de Nederlander Rafaël uit Hilversum aan boord stapte. Hij sleepte een énorme knuffelbeer met zich mee.  

© Rafaël Redczus van BerkelDe toegewijde ouder Rafaël had in Londen dertig uur vertraging door de dikke mist. Om zijn zoontje thuis te troosten kocht hij een manshoge beer voor zijn oogappel Reno. Alleen…hoe moest het gevaarte mee in de kist van EasyJet?

Raamplaats

Het personeel van de luchtvaartmaatschappij hoefde niet lang na te denken over de plek voor de bovenmaatse Paddington. De speelgoedbeer kreeg een heerlijk plekje aan het raam! Dat was mogelijk omdat er een passagier niet kwam opdagen.

Ontwapenend

Beer kreeg veel bekijks van de andere vliegtuigpassagiers. Rafaël: ‘Zo'n mensgroot knuffelbeest doet iets met de omgeving. Ik werd ongegeneerd bekeken. Gesmoes. Veel glimlachen. Maar ook hardop lachen. Ontwapenend, alsof er meteen een laagje vernis is verdwenen.’

Facebook

EasyJet laat het vervoer van de harige VIP-passagier niet op Facebook voorbijgaan. De beer krijgt zelfs een persoonlijk bericht:
‘Lieve Beer, we zijn blij dat je hebt genoten van je allereerste vlucht! Je had een van de mooiste plekjes aan boord en dat is te zien aan de stralende blik in je ogen op deze leuke foto. Wat ons betreft mag je zeker vaker met ons mee als we een plekje over hebben, want je ziet eruit als de ideale passagier: vriendelijk, lekker rustig en heerlijk zacht als je medepassagier per ongeluk op je schouder in slaap valt.’