Nederlanders beschermen zich onvoldoende tegen de zon

36% van de Nederlanders kreeg te maken met huidverbranding

Ruim 87% van de Nederlandse bevolking is van mening dat je je altijd moet beschermen tegen de zon. In werkelijkheid blijkt echter dat dit zich vaak beperkt tot insmeren bij een bezoek aan het strand (61%) of bijvoorbeeld een zonvakantie in het buitenland (57%). Slechts één op de tien mensen denkt er ook altijd aan zich in te smeren bij buiten sporten of op het terras zitten. Dit blijkt uit onderzoek van TNS NIPO in opdracht van KWF Kankerbestrijding (2015) onder 1015 Nederlanders. 

Dat er onverstandig met de zon wordt omgegaan blijkt ook uit het feit dat 36% van de ondervraagden aangeeft vorig jaar één of meerdere keren te zijn verbrand, een grote risicofactor voor huidkanker. Met de zomer voor de deur roept KWF Kankerbestrijding iedereen op zich juist ook tijdens 'vergeten smeermomenten' te beschermen tegen de zon. Gebruik een hoge factor en smeer regelmatig, luidt het advies.

Verstandig zonnen is dus een must. De Kampioen zet in de editie van juni alvast 5 handige weetje op een rij voor een zorgeloze zonvakantie.

Lees Artikel Kampioen 6: Veilig zonnen

Meer informatie over de zon?

Als je meer informatie zoekt over hoe je jezelf het beste kunt beschermen tegen de zon, verwijzen we je graag door naar de website van KWF Kankerbestrijding: 'Wel zon, geen huidkanker'.

Meer informatie over gezond op reis