Efteling haalt Disney in

Voor het eerst in de geschiedenis heeft de Efteling de Walt Disney Studios in Parijs ingehaald op het gebied van bezoekersaantallen. Dat blijkt uit de jaarlijkse ranglijst van 's werelds best bezochte attracties van de Amerikaanse Themed Entertainment Association, meldt pretparkblog Looopings.

EftelingIn 2014 trok de Efteling bijna 4,4 miljoen bezoekers, een stijging van bijna zes procent. Bij de Walt Disney Studios daalden de bezoekersaantallen juist met bijna vijf procent naar 4,3 miljoen.

Het andere Franse Disney-park, Disneyland Parijs, blijft met 9,9 miljoen bezoekers nog altijd het best bezochte park van Europa, al dalen de cijfers daar de laatste jaren ook.

Het best bezochte pretpark ter wereld is het Magic Kingdom in Disney World in Florida. Daar gingen het afgelopen jaar 19,3 miljoen bezoekers door de toegangspoorten.

Tickets Efteling of Disney boeken met korting

Wil je deze zomer lekker een dagje weg met de kids naar bijvoorbeeld de Efteling of Disneyland Parijs? Boek dan je tickets met korting bij Land van ANWB! Veilig, gemakkelijk en voordelig.

Tickets met korting bestellen