Busongeluk Portugal

Door een ongeval met een bus met Nederlandse toeristen in Portugal zijn vier mensen om het leven gekomen. Ook raakte een groot aantal mensen gewond, aldus een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag.


Vlucht OR697

Het ongeluk met de Nederlandse toeristenbus gebeurde vlak na middernacht Nederlandse tijd. De bus was op weg van het vliegveld Faro naar de plaats Portimao, om de reizigers naar hun hotel te brengen. De passagiers waren eerder met vlucht OR697 van ArkeFly om 21.20 uur (Portugese tijd) in Faro geland.

34 Nederlanders

Volgens een woordvoerster van reisorganisatie TUI Nederland zaten er 34 Nederlanders in de bus: 28 hadden geboekt bij Arke en zes bij Holland International. TUI is aan het inventariseren wat precies de toestand van alle passagiers is.

Toedracht

Het ministerie kan nog niets zeggen over de precieze toedracht van het ongeval.

Speciaal telefoonnummer geopend

De reisleiding staat ter plekke de reizigers bij en een aantal medewerkers van TUI Nederland landt snel op Faro voor verdere steun. Alarmcentrale SOS International formeert een team van deskundigen en medici dat zo spoedig mogelijk naar Portugal afreist. TUI heeft een speciaal telefoonnummer geopend voor vragen over het ongeluk: 0800-0990099.

De Nederlanders kwamen volgens TUI uit alle delen van het land. Het was geen speciale jongerenreis.

Bron: ANP