Top 10 dierentuinen in Europa

Een lekker dagje weg tijdens je vakantie? Kom aapjes kijken in een van de vele dierentuinen in Europa. Leuk met de kids of romantisch met z'n tweetjes, in deze top 10 dierentuinen in Europa is het heerlijk vertoeven tussen de (wilde) dieren.

 

Safaripark Beekse Bergen, Nederland

Safaripark Beekse Bergen is door beoordelingssite Zoover voor het tweede jaar op rij verkozen tot het ‘Beste dierenpark’ van Nederland. Het park is het grootste wildlife safari park van de Benelux. Om in Afrikaanse sferen te komen hoef je de Nederlandse grens niet over, want in Hilvarenbeek kun je de Big Five ook spotten. In de Safaripark Beekse Bergen kun je meer dan 1500 dieren en 150 diersoorten bewonderen. Het park heeft een oppervlakte van 120 hectare. Er zijn verschillende manieren om de dieren te zien: Een wandelsafari, autosafari, bussafari en bootsafari. De safarimogelijkheden zijn te combineren.

Bestel tickets Safari Beekse Bergen met korting
Meer informatie over Safaripark Beekse Bergen

Zoo Berlin, Duitsland

Zoo Berlin is een van de oudste dierentuinen ter wereld. De dierentuin is 35 hectare groot en heeft de meeste diersoorten ter wereld. De Zoologischer Garten (afgekort Zoo Berlin) is een dierentuin in het centrum van Berlijn bij Bahnhof Zoologischer Garten. Het is goed bereikbaar met openbaar vervoer. In de dierentuin bevinden zich bijna 15.000 dieren en per jaar trekt de dierentuin bijna 3 miljoen bezoekers. Er valt veel te ontdekken in de dierentuin van exotisch tot en met historisch, het is hier puur genieten. De Zoo Berlin is een echte aanrader! Combineer bijvoorbeeld je stedentrip Berlijn met een bezoekje aan deze dierentuin.

Meer informatie over Zoo Berlin

Pairi Daiza, België

Pairi Daiza betekent in het oud-Perzisch "afgesloten tuin". De Pairi Daiza is voor het tweede jaar op rij verkozen tot de mooiste en beste dierentuin van België. En dat is niet voor niets, want het is de meest bezochte zoo van het onze zuiderburen. Het park van 55 hectare ligt in het Waalse Cambron en is écht een tip voor een dagje uit. Het aantal mensen dat Pairi Daiza jaarlijks bezoekt overstijgt inmiddels ruim het miljoen. Sinds 2014 verblijven er de reuzenpanda’s Hao Hao en Xing Hui, wat de dierentuin erg bijzonder maakt. Behalve de dieren zijn er ook indrukwekkende ruïnes, een Aziatische tuin en bijzondere tempels uit China. Pairi Daiza is een verrassend dierenpark, wandel door de wereld van Oasis of ga aan boord van de reptielenboot Mersus Emergo.

Meer informatie over dierenpark Pairi Daiza

ZooParc de Beauval, Frankrijk

ZooParc de Beauval is een van de beste dierentuinen ter wereld. Het dierenpark bevindt zich in Saint-Aignan in Frankrijk. De dierentuin telt meer dan 5.700 dieren, verdeeld over 400 soorten. De dierentuin heeft een belangrijk doel: Het voortplanten van uitstervende dierensoorten en deze verspreiden over andere dierentuinen wereldwijd. Er zijn verschillende shows en kijkmogelijkheden voor de bezoekers. Op het park kun je de gehele dag door shows bijwonen, waar ze je leuke feitjes leren over de dieren. Bezoek de fantastische roofvogelshow en ga niet weg zonder gedag te zeggen tegen de panda's. De dierentuin biedt uitstekende leefomstandigheden voor de dieren.

Meer informatie over Zoopark de Beauval

Zoo Praag, Tsjechië

De Zoo Praag is een dierentuin in de Tsjechische hoofdstad Praag. Het park werd opgericht in het jaar 1931 in de wijk Troja in het noorden van de stad. De dierentuin heeft een oppervlakte van 60 hectare en telt ongeveer 4.600 dieren van 630 verschillende soorten. Een van de beste attracties in de dierentuin is de kabelbaan ZOO. Je kunt er oog in oog komen met een giraffe of je ziet ijsberen zwemmen. De dierentuin is goed te bereiken met de metro en bus. Een prachtig park met heel tevreden dieren. Ga niet weg zonder de ''Twilight Zone'' te bekijken waar echte vleermuizen boven je hoofd vliegen! Combineer bijvoorbeeld je stedentrip Praag met een bezoek aan deze dierentuin.

Meer informatie over Zoo Praag

Tiergarten Schönbrunn, Oostenrijk

Tiergarten Schönbrunn geldt officieel als de oudste dierentuin ter wereld. De dierentuin is opgericht in 1752 en bevindt zich in de tuinen van het voormalig keizerlijk paleis Schönbrunn in Wenen, Oostenrijk. Hoewel de Tiergarten al meer dan 250 jaar oud is, is Schönbrunn volgens de moderne eisen ingericht. De blikvangers van deze dierentuin zijn de reuzenpanda's, die sinds enkele jaren in Schönbrunn te zien zijn, het reptielenhuis, het vogelhuis, het Europese bosgebied met edelherten, wolven, uilen en een boerderij met oude huisdierrassen. Het park heeft een oppervlakte van 12 hectare en telt meer dan 500 dierensoorten. Combineer je stedentrip Wenen met een bezoek aan deze dierentuin.

Meer informatie over Tiergarten Schönbrunn

Chester Zoo, Engeland

Chester Zoo is een dierentuin in Cheshire, Engeland. Het is een van de grootste dierentuinen van het Verenigd Koninkrijk. De dierentuin heeft een totaal bezit van ongeveer 400 hectare. De Chester Zoo telt meer dan 11,000 dieren van 400 soorten. Een echte highlight van de Chester Zoo zijn de olifanten van de Aziatische Bos. Vanaf het voorjaar van 2015 opent de dierentuin een verbazingwekkend mooie tropische omgeving van zes Zuid-Oost-Aziatische eilanden. De ultieme manier om je eigen wildlife expeditie meemaken. Buiten de boottocht is er ook een wandeling mogelijk!

Meer informatie over Chester Zoo

Loro Parque, Spanje

Loro Parque (Spaans voor papegaaienpark) is een dierenpark en plantentuin in Puerto de la Cruz op Tenerife (Spanje). Het park werd in 1972 geopend en richtte zich aanvankelijk alleen op papegaaien, maar in de loop der jaren is er een groot aantal andere dier- en plantensoorten bijgekomen. Het park is vandaag de dag vooral bekend van de zeedieren, zoals orka's, dolfijnen en zeeleeuwen. Het park is in die tijd gegroeid van de originele 1,3 naar 13,5 hectare. Het park bevat het grootste dolfijnenshowaquarium van Europa. De dierenpark telt meer dan 350 dierensoorten.

Meer informatie over Loro Parque

Copenhagen Zoo, Denemarken

Zoo Denemarken is een dierentuin in Kopenhagen. De Zoo Denemarken is een van de oudste dierentuinen van Europa en is lid van de EAZA. Het park bestaat uit 11 hectare en is gelegen in de gemeente Frederiksberg. De dierentuin staat bekend om zijn nieuwe Elephant House. Een opmerkelijk en uitgesproken kenmerk van de dierentuin is de houten uitkijktoren. De toren is 43,5 meter hoog en biedt uitzicht op de omliggende parken en de stad. De dierentuin van Kopenhagen heeft meer dan 3000 dieren uit de hele wereld en een totaal van 264 verschillende dierensoorten.

Meer informatie over Copenhagen 

Zoo Basel, Zwitserland

Zoo Basel is een non-profit dierentuin in de stad Basel, Zwitserland. De officiële naam is Zoologischer Garten Basel. Zoo Basel is de oudste en de grootste dierentuin van Zwitserland met meer dan 1,8 miljoen bezoekers per jaar. Zoo Basel heeft vele attracties die je niet mag missen. Aantal voorbeelden zijn het apenhuis, vogelhuis en het fantastische aquarium waar meer dan 5000 dieren wonen. De dierentuin wordt door de inwoners van Basel vergeleken met het Central Park van New York. 

Meer informatie over Zoo Basel