Vakantietrends 2016: net even iets anders

Het is 2016, het begin van een nieuw jaar. Tijd om vakantieplannen te maken. Wordt het een lange roadtrip naar een ver land in Zuid-Europa of ga je je eigen vakantie mixen door bijvoorbeeld luxueus te kamperen middenin in de natuur? Of laat je het allemaal van het toeval afhangen en durf jij blind op vakantie te gaan met naar bestemming onbekend? Echte durfals gaan in hun eentje op reis en ontmoeten zo de locals. Trendwatcher Tessa aan de Stegge van trendbureau Cherry Picker weet wat er 'in' is op het gebied van vakantie. Zij tipt de nieuwste trends voor jouw vakantie in 2016! 

1.    Op avontuur met onbekende gelijkgestemden

De eerste trend voor het nieuwe jaar is: doe het samen. Oftewel: ervaringen en inspiratie opdoen samen met gelijkgestemden. Misschien kom je weleens op de blog van iemand die schrijft over reizen zoals ilovekamperen.nl? Maar ook in de buurt zijn er zogenoemde peers waarmee je samen reisplannen kunt maken. Zo logeer je komend jaar op de Kampeer- en Caravan Jaarbeurs met je caravan naast de beurs en ontmoet je zo al gelijkgestemden voor op de camping.

Bekijk meer informatie over de Kampeer- en Caravan Jaarbeurs

2.    Chic kamperen, kan dat?

Het was lange tijd ondenkbaar: buiten overnachten en toch slapen in luxe. In het nieuwe jaar worden goedkoop en chic gematcht: een outdoorbeleving gaat gepaard met luxe overnachtingen. TerraVelo organiseert bijvoorbeeld fietstochten waarbij je ’s nachts logeert in luxe tenten en bij Eurocamp kun je heerlijk slapen in, jawel, een luxe boomhut.

3.    Ultieme vrijheid: roadtrip

In het dagelijks leven zit je waarschijnlijk een groot gedeelte van de dag met je telefoon in je hand. Als je ergens heen gaat, zet je gewoon je navigatie aan en je komt er. Wil je de ultieme vrijheid ervaren? Ga dan eens op rondreis en laat je navigeren door de sterren of vraag de lokale bevolking onderweg naar de weg. Toch nog even online? Kijk dan op de site Hipcamp waar je origineel kunt kamperen bij de boer!

Wist je dat je ook een rondreis kunt boeken bij de ANWB? Georganiseerd, maar wel heerlijk toeren van plaats naar plaats. Bijvoorbeeld in Canada of Amerika of wat dichter bij huis in het schitterende Noorwegen.

Bekijk onze rondreizen

4.    Voor durfals: alleen op reis

Is je man/vrouw weer eens een weekend weg om te fietsen met vrienden of vriendinnen? Geen zorgen, ga gewoon in je eentje op avontuur! Als je alleen reist, leer je jezelf beter kennen en wie weet wie je nog allemaal tegenkomt. Ga eens een dag uitwaaien op de Wadden in je eentje of cultuursnuiven in Krakau, en zie wat dit je brengt!

Bekijk handige tips voor als je alleen reist
Dossier door REIZEN Magazine: Go Local 

5.    Naar bestemming onbekend

Durf jij het aan om op een reis te boeken als je niet van te voren weet waar je heen gaat? Boek dan eens een zogenoemde blind break. Je boekt dan een vakantie, zonder dat je weet waar je naartoe gaat. Zo hoor je bij de nieuwe reisorganisatie srprs.me pas op het laatste moment waar je heen gaat. Boek je bij hen een blind roadtrip, dan hoor je pas bij een centraal punt naar welk land jij toe mag rijden, spannend! Maar het kan ook veel simpeler: boek een bungalow in eigen land zonder dat je weet waar of boek een vliegticket met onbekende bestemming.

Wat zijn jouw plannen voor het komende jaar? Laat het ons weten onder dit artikel!

Dit artikel is afkomstig van de makers van Cherry LAB