Vijf nieuwe smartphone apps voor op reis

Je kan ervan vinden wat je wilt, maar de smartphone hoort bijna net zo bij vakantie als bij een normale werkdag. En dat geeft ook niks, want het is steeds meer een toegevoegde waarde op reis. Zoek in de app store en je raakt wellicht de weg kwijt tussen de tientallen travel apps. We zetten er daarom vijf op een rij die nét nieuw zijn.

Apps op vakantie: 5 op een rij


1. Meerkat

Als er één app de laatste tijd veel in het nieuws is geweest, is het wel Meerkat. Deze livestream app werd onder andere in DWDD besproken door Alexander Klöpping. De app laat de iPhone-gebruiker live video uitzenden via Twitter. Nadat je de app geïnstalleerd hebt, kun je alleen met Twitter inloggen. Vervolgens hoef je alleen nog maar op de livestream-knop te drukken en je stream wordt gedeeld op Twitter. Ideaal om je volgers jaloers te maken met je mooie vakantiebeelden. (Inmiddels heeft Twitter overigens met Periscope zelf ook een livestream app gelanceerd.)

2. TripSource

Aan het eind van het jaar is deze app beschikbaar in 100 landen. Met dit digitale hulpmiddel kun je je reisschema bekijken en delen met collega’s of het thuisfront. Daarnaast biedt de app realtime informatie: is je vlucht vertraagd of is de vertrekhal gewijzigd? Geen probleem, je wordt op tijd gewaarschuwd. Ook een routebeschrijving naar je eindbestemming is automatisch opgenomen in de app. Een perfecte aanrader voor met name de zakenreiziger.

3. Polarsteps

Het gebeurt vaak genoeg dat je op vakantie een prachtige route loopt of rijdt. Maar weet je deze achteraf ook nog aan te wijzen op de kaart? Polarsteps werkt automatisch je route bij op een interactieve wereldkaart. Ook statistieken zoals de afstand en duur worden er automatisch bij opgenomen. Nadeel is wel dat er altijd internetverbinding aanwezig moet zijn. De mooiste routes in de “middle of nowhere” zal hij dus niet snel onthouden. Voor alsnog alleen beschikbaar voor iOS, maar volgens de makers ook snel voor Android.

4. Layout

Instagram heeft een aparte app uitgebracht om meerdere foto’s te combineren tot één foto. De app is nu alleen nog beschikbaar voor iOS, maar verschijnt zeer binnenkort ook voor Android. Ideaal dus om een reeks vakantiefoto’s samen te voegen tot één perfecte vakantiecompilatie.

5. Happening

Onder studenten al een tijdje zeer populair. Deze app is ideaal om het vakantiegevoel al vooraf op te roepen. Ga je samen met vrienden of familie op vakantie? Deze app is eigenlijk één grote groepschat maar biedt meer functies dan alleen maar chatten. Een datumprikker, een “split-the-bill” en verschillende ranking games zijn nuttige én leuke functionaliteiten die voor een perfecte vakantievoorbereiding zorgen. Beschikbaar voor iOS en Android.   

Misschien vind je dit ook leuk:

Handige campingapps
Top 10 Wintersport apps
Apps tijdens het wandelen