ANWB Reizen steunt campagne 'Stap van de Olifant' met 3D-olifant

Reisdochters tegen dieronvriendelijke excursies

ANWB Reizen in Hoofddorp biedt sinds gisteren onderdak aan een enorme olifant. Het levensgrote dier, gemaakt met een 3D-printer, hoort bij een campagne van World Animal Protection tegen het gebruik van olifanten tijdens excursies op vakantie.

Oranje 3D-olifant op het hoofdkantoor bij ANWB ReizenSinds het begin van dit jaar neemt FOX Vakanties van de ANWB niet langer activiteiten op waarbij olifanten worden gebruikt voor olifantenritten en -shows. Omdat FOX binnen de ANVR bovendien deelneemt aan een 'kopgroep' die richtlijnen opstelt voor dierenwelzijn binnen het toerisme, mag ANWB Reizen de oranje olifant in huis houden tot hij in januari 2015 naar de Vakantiebeurs gaat.

Campagne 'Stap van de Olifant'

World Animal Protection voert onder het motto 'Stap van de Olifant' al jaren campagne voor olifanten die worden gevangen voor toeristische tochtjes en shows; deze dieren worden vaak mishandeld. Sinds de start van de campagne op 12 augustus - Wereld Olifanten Dag – hebben ruim 20.000 mensen via een petitie beloofd nooit (meer) een olifantenrit te maken of een olifantenshow te bezoeken. Bij elke ondertekening bouwde een 3D-printer op Schiphol een stukje verder aan de oranje olifant. Daarbij is gebruik gemaakt van biologisch afbreekbaar plastic. Na 3 weken was het levensgrote 'standbeeld' klaar.

Ook ondertekenen?

FOX-directeur Willem Jan Makkinga nodigt iedereen van harte uit om via Stapvandeolifantaf.nl ook te beloven nooit (meer) een olifantenrit te maken.