Top 7 Broadway musicals in New York

De populairste musicals op Broadway in New York op een rijtje

New York, de stad van de Broadway musicals. Er zijn op Broadway zoveel waanzinnige shows te zien, dat het zelfs lastig is om te kiezen. Kun je geen keuze maken? Wij helpen je graag. Bekijk hier de top 7 van de populairste musicals in New York!

Op 1: The Lion King

Musical The Lion King in New YorkThe Lion King is 1 van de meest succesvolle theatershows allertijden! En dat is niet voor niets. Ga naar The Lion King en je waant je in de Afrikaanse wildlife, waarbij je de avonturen van de jonge Simba volgt, terwijl hij worstelt met de verantwoordelijkheden die hij krijgt als hij volwassen en koning wordt. Als je geluk hebt, kun je enkele dieren van heel dichtbij zien, terwijl ze door de zaal lopen. Er is geen betere plek om deze musical te ervaren dan op Broadway waar het allemaal ooit begon!

Boek tickets voor The Lion King in New York

Op 2: Jersey Boys

Musical Jersey Boys in New YorkMet Jersey Boys op Broadway ga je terug de tijd in. 1962, de tijd van maffia en rock 'n roll in New Jersey. Jersey Boys vertelt het verhaal achter de opmerkelijke doorbraak van een van de meest succesvolle bands in de popgeschiedenis: Frankie Valli and the Four Seasons. Een waanzinnige voorstelling met vertolking van al hun hits als 'Can’t Take My Eyes Off You' en 'Big Girls Don't Cry', en het fantastische verhaal van de meest succesvolle popband; de maffia, gebroken harten, overwinning en muziek. Winnaar van 54 belangrijke prijzen wereldwijd!

Boek tickets voor Jersey Boys in New York

Op 3: Wicked

Musical Wicked in New YorkOp Broadway: het ongelooflijke nooit vertelde verhaal van de heksen van Oz. Ga je naar Wicked, dan ontdek je de onwaarschijnlijke vriendschap tussen de blonde, populaire en stijlvolle Glinda en de groene, onbegrepen en strijdlustige Elphaba. De musical waarin niets is wat het lijkt en waarin vriendschap, eigenzinnigheid en oprechtheid weten te overwinnen. Door 'magische schrikmomenten, verrassingen en prikkelingen’ heeft Wicked al 90 internationale prijzen gewonnen waaronder de Olivier Award en Evening Standard Theatre Award.

Boek tickets voor Wicked in New York

Op 4: Cinderella

Musical Cinderella in New YorkVoor de eerste keer ooit in New York: de pompoenkoets, het glazen muiltje, het gemaskerde bal en de charmante prins. Alle klassieke elementen van Disney’s Cinderella kun je met een aantal verrassende nieuwe wendingen ook op Broadway in levenden lijve ervaren!

Boek tickets voor Cinderella in New York

Op 5: Pippin

Musical Pippin in New YorkDe jonge prins Pippin gaat op een levensgevaarlijke reis om zijn bestaan zin te geven. Zal hij kiezen voor een gelukkig, maar eenvoudig leven? Of gaat hij voor roem? Pippin op Broadway bevat een duizelingwekkende choreografie in de stijl van Bob Fosse en adembenemende acrobatiek door Les 7 Doigts de La Main. Oftewel een a-typische musical met veel Cirque du Soleil-achtige circustaferelen die in 2013 4 Tony Awards  in de wacht heeft gesleept.

Boek tickets voor Pippin in New York

Op 6: Chicago

Musical Chicago in New YorkChicago is de langstlopende Amerikaanse musical in de Broadwaygeschiedenis met 6 Tony Awards, 2 Olivier Awards en 1 Grammy. Dit sensationele verhaal over 2 showgirls vol zonde, corruptie en jazz heeft alles wat Broadway zo geweldig maakt: fantastische dansen, een verhaal over roem en schandalen met de ene monsterhit na de andere!

Boek tickets voor Chicago in New York

Op 7: The Phantom of the Opera

Musical The Phantom of the Opera in New YorkHet tragische liefdesverhaal van een mysterieuze, mismaakte man die in de catacomben van de imposante Parijse Opéra woont en allerlei wanhopige pogingen doet om de zangeres Christine voor zich te winnen. Andrew Lloyd Webber's geweldige cast, verbazingwekkende decors en adembenemende special effects brengen dit liefdesverhaal iedere nacht opnieuw tot leven. Het tijdloze The Phantom of the Opera verhaal, de onvergetelijke score, een onbetwistbare obsessie zal nooit op Broadway overgaan.

Boek tickets voor The Phantom of the Opera in New York

Stedentrip New York

Heb je je stedentrip al geboekt en wil je weten welke bezienswaardigheden je niet mag missen? Of ben je door onze top 10 geïnspireerd geraakt om binnenkort naar New York te gaan? Alles wat je nodig hebt voor je stedentrip naar New York vind je bij de ANWB!

Stedentrips en praktische info New York

 

Dit artikel is geschreven door Doris Furcic. Zzp'er. Reisverslaafde. Tekstschrijver. Blogger. Fotograaf. Communicatie-expert. Haar passies zijn: reizen, schrijven en fotograferen.