Snel internet op cruise is bijna zover

Iedere cruiseliefhebber kent het probleem: onbetrouwbaar of traag internet aan boord. Binnenkort komt daar verandering in. Carnival Cruise Lines gaat zijn schepen uitrusten met een hybride draadloos netwerk, dat naar eigen zeggen tien keer zo snel is. 

Het netwerk zou naadloos kunnen switchen tussen de verschillende signalen om zo de hoogst mogelijke bandbreedte aan te bieden. Op dit moment bieden cruiseschepen wel draadloos internet aan, maar dat gaat vaak via tragere satellietverbindingen of 3G-netwerken.

Wifi@Sea

‘Wifi@Sea’ moet een einde maken aan de internetperikelen aan boord. De verbinding steunt op een combinatie van langeafstandsantennes op het land langs de cruiseroutes, wifi in de havens en satellieten. Het netwerk zou naadloos kunnen switchen tussen de verschillende signalen om zo de hoogst mogelijke bandbreedte aan te bieden.

Naar de Cariben

Dit najaar worden de eerste Carnival-schepen, die vanuit de VS naar de Cariben varen, uitgerust met het nieuwe systeem. In de loop van 2015 en 2016 zouden ook de Europese en Aziatische cruises volgen.

Cruisen in de Cariben?

Wil je zelf een cruise maken door de Cariben? Boek je cruise bij de ANWB! Veilig, vertrouwd en altijd met het voordeel van je ANWB-lidmaatschap.

Zoek en boek een cruise Cariben