Kerstmarkten openen massaal hun deuren

Terwijl wij in Nederland nog druk bezig zijn met de laatste Sinterklaasinkopen, staan landen als Duitsland en Groot Brittannië al helemaal in het teken van kerstballen, glühwein en vrolijke kerstlampjes. Het kerstmarktseizoen is officieel geopend!

Kerstmarkten Duitsland

Als je van kerstshoppen houdt, kun je je hart sinds vorige week ophalen bij de oosterburen. Al op 23 november hebben de meeste kerstmarkten in Duitsland hun deuren geopend. In Keulen, Düsseldorf, Münster en Essen is het weer heerlijk struinen langs tientallen kraampjes met kerstversiering, traditionele kerstgeschenken, culinaire hoogstandjes en levende kerststallen.

Kerstshoppen in Londen

Ook Londen is in de ban van de kerst. De kerstmarkt in Hydepark is open, Harrods is weer schitterend versierd en trapt dit weekend af met leuke kortingen en de speciale kerst-inpakservice.

Kerstmarkt Maastricht als eerste open

In Nederland heeft Maastricht de primeur: morgen gaat de allereerste kerstmarkt van 2014 in Nederland open.

Voordelig naar de kerstmarkt

Dat kerstshoppen over de grens (of in eigen land natuurlijk) helemaal niet duur hoeft te zijn, bewijzen de reisdochters van de ANWB. Je boekt al een meerdaags arrangement naar bijvoorbeeld Düsseldorf vanaf € 40 per persoon. Stel je eens voor dat je voor dat bedrag twee dagen heerlijk kunt genieten van fonkelende lampjes, warme chocolademelk, gezellige kerstmuziek en misschien nog een schaatstochtje op de ijsbaan? Voor een prikkie ben je er een weekendje helemaal tussenuit!

Bekijk aanbiedingen kerstmarkten

Weet je zelf nog niet waar je wilt kerstshoppen? De ANWB zet alle kerstmarkten van 2014 voor je op een rij én laat je zien welke kerstmarkten in Nederland en Duitsland het allerleukste zijn. We wensen je alvast veel plezier...

Kerstmarkten 2014
Top 4 Kerstmarkten Nederland
Top 4 Kerstmarkten Duitsland