Top 10 hardloopsteden

Maak je klaar voor de zomer en ren langs rivieren en door parken in wereldsteden. ANWB onderzocht wat de beste steden zijn om dit te doen. Dit is de top 10 van hardloopsteden.

central-park-jogging-new-york-hardlopen1. New York

Op nummer 1 staat natuurlijk joggen in Central Park, het stadspark van New York. Als je door het park loopt heb je een prachtig uitzicht op Manhattan. Handig zijn de groene fonteintjes met koel water.

2. Zürich

Maak een rondje langs de Zürichsee en ontdek de vele rustige plekken of ren langs het Zürichhorn-park in Zwitserland.

3. Kaapstad

Hardlopen kan in Kaapstad langs de prachtige boulevard. Begin bij Green Point en ren langs de zee naar het prachtige Camps Bay. Ook als je niet zo’n zin hebt om hard te lopen, kun je hier prima wandelen.

singapore-hardlopen4. Singapore

Begin je dag goed met een rondje hardlopen langs de Singapore River. Highlights zijn de torens bij Marina Bay Sands. De route wijst zich vanzelf.

5. Amsterdam

Maak een rondje door het Vondelpark in Amsterdam. De route bepaal je uiteraard zelf en leidt je gegarandeerd langs de mooiste bruggetjes, bloemperken en vijvers.

6. Barcelona

Barcelona kent vele hardloopplekken, zoals de parken en de boulevard. Loop langs de straatartiesten in Parc La Ciutadella door naar het kilometerslange strand. Dit zijn de tips van onze Cityexpert voor bezienswaardigheden in Barcelona.

7. Parijs

Parijs kent vele parken waar je prima een rondje kunt joggen. De ultieme spot om te joggen is langs de kilometerslange oevers van de Seine.

8. Portland (Oregon)

Het kan niet anders dan dat je in de stad met het hoofdkantoor van Nike prima een rondje kan lopen. Dit kan bijvoorbeeld langs de lange kades van de Willamette Rivier in Portland.

londen-hyde-park-hardlopen9. Londen

Favoriete hardloopspots zijn het Hyde Park en de kade langs de Thames in Londen. Hier kun je langs het water, dat je langs heel wat bekende bezienswaardigheden leidt, aardig wat prachtige kilometers maken.

10. Berlijn

Jaarlijks worden er in heel wat steden marathons gehouden. Zo ook in Berlijn. Er zijn veel parken in de stad. Bijvoorbeeld in Tiergarten heb je 210 hectare grond tot je beschikking. Tijdens de marathon ren je langs alle hotspots van Berlijn.

Bron: CityZapper