WIFI op vliegveld = betalen

Reizen is al duur genoeg, dus mag de WiFi op het vliegveld alsjeblieft gratis zijn? Dat is echter lang niet overal het geval. Een kostenoverzicht van populaire vliegvelden in Nederland, België en Duitsland.

schiphol-wifi-betalenAmsterdam Aiport

Amsterdam Airport Schiphol biedt reizigers gratis WiFi voor een uur, overal in de airport terminal. Handleiding: kies op je tablet of laptop het netwerk ‘KPN’ in traceerbare netwerken. Selecteer vervolgens ‘free, limited-time access’. De betaaloptie heet ‘Premium Service’. Kosten variëren van € 3,- voor 15 minuten tot € 16,- per dag.

Eindhoven Airport

Eindhoven Airport laat je 60 minuten gratis het World Wide Web op. Wil je langer, dan is er KNP Premium WiFi. De internetkaart hiervoor is verkrijgbaar vanaf € 3,-.

Rotterdam The Hague Airport

Op Rotterdam The Hague Airport ben je iets beter af: hoewel de WiFi vóór de securitycheck betaald moet worden, kun je na de check eindeloos gratis de digitale snelweg op. Met dank aan KPN in de vertrekhal.    

Maastricht Aachen Airport

Maastricht Aachen Airport is een verademing tussen voorgaande verdienmodellen. Gratis toegang tot WiFi in de vertrekhal, aankomsthal en centrale hal!

schiphol-wifi-betalenEelde Groningen Airport

Eelde Groningen Airport zet pas echt een slagboom tussen de klant en de digitale highway. Je krijgt hier alleen toegang met Wi-Fi Hotspots van T-Mobile.  Ben je geen klant van T-Mobile, dan betekent dat betalen. Een minutenbundel via de HotSpot-pagina is verkrijgbaar vanaf € 6,05 voor 60 minuten.

Düsseldorf Airport

Op Düsseldorf Airport kun je draadloos internetten via de startpagina van de luchthavenwebsite. Misschien een idee voor vliegvelden waar je nog altijd moet afrekenen voor WiFi?

Brussels Airport International

Het goede nieuws: op Brussels Airport International is draadloos internet gratis. Het slechte nieuws: een half uur. Daarna is het dik betalen: vanaf € 6,- per dertig minuten. 

Weeze Airport

Weeze Airport zet de teller meteen na de paspoortcheck aan. In de vertrekhal kun je mailen, surfen en chatten, maar wel tegen een tarief van € 1,- per 10 minuten tot € 15,- voor 24 uur.

wifi-betalen-vliegveld

Boek makkelijk een vliegticket vanaf de luchthaven van je keuze.

ANWB Vliegtickets