Slapen met King Kong in Rotterdam

Hoelang is het geleden dat jij in een hostel hebt geslapen? Tien, twintig jaar terug? Hou je vast, want de wat sjofele accommodatie voor budgetreizigers lijkt tegenwoordig op een hip hotel. Kijk naar het pas geopende King Kong in Rotterdam.

Vintage meubels, bedden gemaakt van industriële buizen, een lange gemeenschappelijk tafel in de lobby waar je je MacBook Air kunt inpluggen. Hostel King Kong, zo nieuw dat je de verf bijna kunt ruiken, is duidelijk gericht op de jongere reiziger die voor een budgetprijs in een hippe omgeving wil slapen. De straat waarin King Kong is gevestigd is niet toevallig de Witte de Withstraat, de place to be als je tuk bent op een bruisend caféleven, exotische restaurants en uitnodigende terrasjes.

Zoals alle hostels biedt King Kong slaapzalen, maar ook twee- en vierpersoonskamers. Vanaf € 16,50 kun je heerlijk dromen over al het moois dat de havenstad heeft te bieden. High speed WIFI – volgens King Kong sneller dan de Jamaicaanse hardloper Usain Bolt – is inbegrepen bij de slaapplek. Wellicht een handig overnachtingsadres voor cruiseliefhebbers die vanuit Rotterdam vertrekken…

Meer opmerkelijk reisnieuws