Wereldprimeur: parkeerrobot op airport Düsseldorf

Het probleem is heel herkenbaar: twee uur voordat je vliegtuig vertrekt moet je je auto nog op de luchthaven parkeren. Düsseldorf Airport heeft daar een oplossing voor gevonden: de parkeerrobot. 

 

Parkeer robot Ray

Vanaf nu parkeert parkeer-robot 'Ray' de auto's in. En voor wie zijn auto weer wil komen ophalen, zet Ray het voertuig op het afgesproken tijdstip klaar. De parkeerrobot maakt deel uit van een technische wereldprimeur die voor het eerst op Düsseldorf Airport wordt ingezet.

Overdrachtsboxen

De zoektocht naar een vrije parkeerplaats vlak voor vertrek behoort dankzij Ray tot het verleden. De klant hoeft nu alleen nog maar zijn voertuig eenvoudigweg in een van de zes overdrachtsboxen op te stellen. Deze bevinden zich in de directe omgeving van de terminal.

Automatisch

Omdat Ray met de vluchtgegevens van de luchthaven verbonden is wordt het voertuig van de klant bij diens terugkeer op de juiste tijd weer afgeleverd. De passagier reserveert via een online boekingssysteem ( parken.dus.com ) voor de reis zijn persoonlijke parkeerplaats en downloadt bij de eerste boeking de app ( ‘DUS PremiumPLUS-Parking’, beschikbaar voor OS en Android ). Indien de reisgegevens wijzigen kan de klant dit via de app snel en makkelijk doorgeven aan het systeem.

Aanbieding

Als introductie-aanbieding rekent de airport tot het einde van dit jaar voor het PremiumPLUS parkeren een dagtarief van € 29,- of € 4,-  per uur.

Milieusticker Duitsland